Vzpomínáte na Lumii 1020? Její odkaz ožije v novince od HMD

Vzpomínáte na Lumii 1020? Její odkaz ožije v novince od HMD
Fotografie: Nokia
  • Dávnou Lumii připomene design zadní strany
  • Očekává se nasazení čtyř objektivů

HMD po letech využívání značky Nokia dospělo k rozhodnutí, že je čas začít vyrábět zařízení pod vlastní značkou. Tento krok není nijak neobvyklý, ale přesto se HMD zcela neodvrací od dědictví slavné značky. Například již představený model Skyline jasně vychází z hranatého designu, který byl typický pro Lumie. Další chystané modely pravděpodobně také navážou na kdysi populární vzhled Lumií od Nokie.

Nokia Lumia 1020 z roku 2013

Nejnovější informace z webu hmdnews.com naznačují, že se připravuje pomyslný nástupce Lumie 1020 z roku 2013. Pokud si na tento model už nevzpomínáte, vězte, že šlo o tehdejší vlajkový model s velkým kruhovým fotomodulem, který obsahoval na svou dobu neobvykle kvalitní 41megapixelový fotoaparát. Lumia 1020 měla také optickou stabilizaci obrazu, xenonový blesk a umožňovala bezztrátové přiblížení díky vysokému rozlišení.

HMD telefon

Na její design má navázat budoucí telefon od HMD, který je prozatím k vidění pouze na jednom z prvních renderů. Tento model se vyznačuje hranatějším vzhledem a výrazným kruhovým modulem na zadní straně, ve kterém jsou patrné čtyři objektivy. Zatím není známo, jaké budou jejich funkce ani jakou nabídnou kvalitu. Je tedy otázkou, zda HMD skutečně míří mezi špičku v oblasti mobilní fotografie a vzdává tak hold zmíněné Lumii 1020.

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné další konkrétnější informace, a vypadá to, že si na novinku s ikonickým vzhledem budeme muset ještě několik měsíců počkat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze