Uber se vrací ke kořenům. Modernizuje a zjednodušuje vzhled aplikace

Uber odstartoval svoji vizi již v roce 2009, o 5 let později pronikl i do České republiky. Za dobu své existence přibývaly nové funkce a s tím se měnilo i uživatelské prostředí. Nové funkce však částečně zhoršily přehlednost aplikace, což se nyní snaží zástupci společnosti změnit. Uber chce být přehlednější, více sociální a hlavně uživatelsky přívětivější.

Uber jsme na mobilenet.cz otestovali již v roce 2014, tedy ihned poté, co se oficiálně objevil v České republice. Od té doby se mnohé změnilo, aplikace nově zastřešuje nepoměrně více funkcí, s čímž se však muselo měnit i uživatelské prostředí. To se postupem času stalo méně přehledné a také ne zrovna intuitivní. Zástupci společnosti se proto rozhodli aplikaci předělat, a to od podlahy. My musíme uznat, že většina novinek se opravdu povedla.

Inovovaná verze aplikace Uber

Zkratky: Nová aplikace Uber se učí z předchozích cílů cest pasažérů. Pravidelní cestující tak uvidí na své domovské obrazovce „zkratky“, které předvídají, kam asi budou chtít jet. To znamená, že k určení cesty stačí jedno poklepání. Zkratky se objevují automaticky, předpokladem je tedy časté navštěvování konkrétních míst pomocí Uberu.

Integrovaný kalendář: Již brzy nebude nutné prokousávat se druhou aplikací pro vyhledání adresy místa nadcházející schůzky. Propojením aplikace Uber s kalendářem se schůzky a setkání automaticky zobrazí jako „zkratky“. Tato funkce bude dostupná v následujících týdnech.

Vyhledávání lidí: Lidé často využívají Uber k setkáním s přáteli, ale zjistit, kde přesně se nacházejí, vyžaduje posílání zpráv sem a tam. Již brzy bude představena nová funkce, která umožní zadat jako cíl cesty osobu. Stačí synchronizovat osobní kontakty s aplikací, napsat do vyhledávacího řádku jméno osoby a jakmile potvrdí své umístění, je možné vyrazit na cestu. Obě strany musí v nastavení aktivovat možnost sdílení polohy.

Ceny předem a čas příjezdu: Nyní bude mnohem snazší porovnat cenu všech nabízených služeb předem, ceny se totiž zobrazí přímo v medailonku dané služby.

Integrované služby na cestě: Uber již brzy nabídne další služby přizpůsobené na míru cestujícím, jako je vyhledávání nejbližších odjezdů vlaků, autobusů a metra, procházení recenzí např. restaurací přímo z aplikace, používání filtrů nebo poslouchání muziky pro lepší náladu.

Většinu novinek už mohou využívat uživatelé platformy iOS, kteří si aplikaci aktualizují, inovovaná verze pro Android bude uvolňována postupně, a to během následujících 4 týdnů.

Stáhnout Uber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze