Uber nechce řidiče ani pasažéry se střelnými zbraněmi

5

Uber už dále nechce pomáhat cestovat ozbrojeným lidem a myslí tím jak řidiče, tak i pasažéry. Nová pravidla ohledně využívání služby totiž zakazují nošení zbraní pro řidiče i cestující.

Uber
Uber jsme v Praze již vyzkoušeli... a líbil se nám

„Uber a jeho pobočky zakazují držení střelné zbraně (v jakékoliv podobě) ve vozidlech služby.“ Zahraniční média spekulovala o tom, že se jedná o odpověď na nedávnou střelbu 21letého bělocha, který v kostele v Charlestonu (Jižní Karolína) zastřelil 9 lidí. Společnost to však odmítla a tiskový mluvčí zdůraznil, že nová pravidla vstoupila v platnost již 10. června, tedy týden před onou střelbou.

Nová pravidla otevřela také diskuzi ohledně toho, co Uber může a nesmí přikazovat svým řidičům. Ti totiž nejsou klasickými zaměstnanci společnosti, ale službu poskytují jako „nezávislí dodavatelé“. Služba Uber funguje i v Praze, kde jsme ji také vyzkoušeli.

Stáhnout Uber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: uber.com, blogs.wsj.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
Tak tohleto by mělo skončit před Ústavním soudem, který to rozstřílí musnicí nazvanou Druhý dodatek Ústavy Spojených států. Hahaha.
Zaklinac
No haha. A to každého prehľadajú, či ako?
Miroslav Maršál
Miroslav Maršál
Takže pro případné zloděje, únosce a podobné živly bude výhodnější a bezpečnější se zaměřit na zákazníky Uberu a řidiče s jejich auty, protože budou vědět, že pokud vytáhnou střelnou zbraň, budou mít výrazně navrch.
Nesedí mi logika - pojďte, budeme všichni hodné, milé a rozumné ovečky a když nás bude hodně, vlci si na nás netroufnou, vždyť za lesem je ovčák se psi...
Tomáš Ajdari
Tomáš Ajdari
Jedná se o reakci Uberu na případ z ledna, kdy člen gangu na ulici v Chicagu vytáhl zbraň a začal náhodně střílet na ulici a náhodný řidič Uberu ho sundal. Legální nosiči zbraní v USA mají 4-5× nižší vražednost na počet obyvatel než ČR (celkovou, tj. i s noži), 6* nižší než bílá ne-hispánská komunita v USA a 20× nižší než je průměr celých USA. Jedná se tedy o šikanu. Není divu, Uber je ze San Franciska....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze