Uber bude sledovat vaši polohu, i když běží na pozadí

3

Společnost Uber prostřednictvím svého oficiálního blogu informovala o novinkách, které přinese nová verze její aplikace. Nejzásadnější změnou je rozhodně to, že nově bude aplikace požadovat oprávnění pro využívání GPS čipu vašeho přístroje i v případě, že jen běží na pozadí.

Společnost tvrdí, že sledování vaší polohy, zatímco aplikace (jde o aplikace pro Android a iOS) běží na pozadí, bude stát za snížením doby, kterou musel uživatel čekat na odvoz. Změny dle oficiálního Uber blogu budou platné od 15. července a zahrnují také žádost o sdílení vašich kontaktů s Uberem, který následně vašim přátelům a rodině bude posílat akční nabídky.

Uber
Službu Uber jsme už v Praze vyzkoušeli

Uber ale dodává, že sledování vaší polohy, když aplikace běží v pozadí i sdílení kontaktů, je volitelné. Pokud se vám tedy nelíbí, obě funkce můžete ignorovat. Dále ještě zástupci společnosti uvádí, že v případě, že povolíte sledování vaší polohy, nemusíte se obávat, že by Uber skladoval informace o vašem pohybu.

Služba Uber funguje i v Praze, kde jsme ji vyzkoušeli.

Stáhnout Uber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.uber.com, theverge.com

Diskuze ke článku
petr
Nebudou je skladovat dlouhodobě? Takže nějakou dobu ano? :-D
Petr
Uber jsou takový hajzlíci (X kauz v minulosti), že nějaká poloha a kontakty které údajně nezneužijí - haha. Akční nabídky = všichni v mých kontaktech budou dostávat Uber spam? Proč by vůbec měl Uber běžet na pozadí? Jejich agresivní obchodní praktiky budou s těmito informacemi ještě agresivnější.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze