Trhu s wearables opět vládne Apple, Xiaomi a Fitbit jsou v těsném závěsu

1
Trhu s wearables opět vládne Apple, Xiaomi a Fitbit jsou v těsném závěsu
  • Za úspěchem Applu stojí nejnovější model hodinek Watch
  • Dotírají však pronásledovatelé v podobě Xiaomi a Fitbitu
  • Velikáni Huawei a Samsung se musí spokojit až s dalšími příčkami

Během třetího kvartálu se Apple opět vrátil na výsluní v segmentu nositelné elektroniky, tedy wearables. Stejnou příčku přitom opanoval i v prvním čtvrtletí. Ve druhém tříměsíčním období letošního roku se však před Apple dostalo Xiaomi a dokonce také Fitbit. Právě tito dva výrobci se nyní seřadily těsně za Applem a mají takřka shodný tržní podíl. První tři výrobci pak ve svých rukách třímají téměř tři čtvrtiny trhu s wearables.

Trh s wearables

První pětici výrobců nositelné elektroniky uzavírá Huawei a Samsung s 6%, respektive 5% podílem. Navraťme se však ještě k Applu. Za jeho prvním místem údajně stojí nejnovější Apple Watch Series 3 s podporou LTE, kterých se během 3. čtvrtletí prodalo 800 tisíc kusů. Dle analytiků navíc nebyl potenciál hodinek od Applu zcela naplněn, neboť poptávka převyšovala nabídku. Očekává se proto, že se na špici Apple udrží i v závěrečném čtvrtletí letošního roku.

Závěrem se zastavme ještě u chytrých hodinek. Apple dodal během 3. čtvrtletí 3,9 miliónů hodinek Watch. S přehledem je tak nejúspěšnější. Například Smasungu se podařilo dodat jen 500 tisíc hodinek Gear S3. S ještě skromnějšími výsledky se musí spokojit Huawei, který dodal 200 tisíc kusů hodinek Watch 2.

Trh s wearables

Zdroj: canalys.com

Diskuze ke článku
K
kde je blue sun?! Místní diskuze navštěvuju jen kvůli tomu, abych se pobavil nad příspěvkama toho ubožáka a žádný jeho "moudra" tu nevidím! Asi mu prášky nezabraly a je zase v kleci :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze