Toshiba uvádí svůj nový Chromebook 2: nabídne excelentní výdrž

Toshiba oficiálně oznámila svůj nejnovější Chromebook 2, který bude v dostupný v mnoha výkonnostních variantách a díky tomu bude mnoho možností výběru. Co však budou všechny modely sdílet je úhlopříčka monitoru, která bude činit 13,3 palce.

Toshiba Chromebook 2 je 13,3palcový notebook s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů, ovšem k dispozici bude i varianta s rozlišením 1 366 × 768 pixelů. Pod kapotou bude tikat procesor Intel Celeron, ovšem model si bude moci vybrat zákazník, takže bude na výběr z více variant. To samé by se dalo říci i o operační paměti, která dosahuje až 4 GB, ale je možnost i varianty s 2 GB. Jako úložný prostor poslouží 16GB eMMC čip, pokud by vám to nestačilo, tak dostanete 100 GB na Google Drive.

oficiální fotografie

Nejlepší na celém počítači má však být jeho výdrž na baterii, která činí velmi pěkných 11,5 hodin, což zajistí celý den bez nabíječky a to dokonce u varianty s FullHD displejem, dá se tedy předpokládat, že varianta s nižším rozlišením bude dosahovat ještě delší výdrže. Aby Toshiba vylepšila zvuk svého Chromebooku, pozvala si společnost Skullcandy, která je specialistou na sluchátka, aby jim upravila reproduktory, tak aby hrály lépe. Hmotnost počítače se zastavila na pěkných 1,35 kg.

Toshiba Chromebook 2 se začne v Anglii a nejspíše i ve zbytku světa prodávat v prvním kvartálu roku 2015 za zatím neupřesněnou cenu. Počítač se nejspíše nebude prodávat v ČR.

Zdroje: toshiba.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze