Tizen na vzestupu, ve 3. čtvrtletí předstihl OS BlackBerry

12

Mezi mobilními operačními systémy jsou vesměs jasně rozdané karty. Víme, kdo dominuje, víme, komu se nedaří. Čeřit takřka stojaté vody však, alespoň ve třetím čtvrtletí roku 2015, začal Tizen, systém od Samsungu. Dokázal totiž předstihnout OS BlackBerry.

Nejrozšířenějším systémem na telefonech byl, je a minimálně nějaký ten pátek ještě bude Android od Googlu. Jeho pozice je totiž zdánlivě neohrožena. Ztrácí na něj i druhý iOS od Applu, ale i ten má svou stříbrnou příčku jistou. Na třetí pozici je pak stabilně systém Windows Phone, respektive nově již Windows 10 Mobile, nicméně jeho podíl dosahuje jen několika málo procent. Na čtvrté pozici pak stále je systém BlackBerry 10, avšak to by se brzy mohlo změnit.

Tizen

Během třetího čtvrtletí se totiž prodalo více zařízení se systémem Tizen, než těch s OS BlackBerry. To znamená, že v uplynulém kvartále byl čtyřkou mezi mobilními operačními systémy právě Tizen od Samsungu. Jihokorejského výrobce tato zpráva musí jistě těšit. Lze navíc předpokládat, že nejde o ojedinělou událost. Zatímco BlackBerry bude nyní spoléhat s modelem Priv na Android, Samsung Tizen posílí novým modelem Z3.

Zdroje: gsmarena.com, strategyanalytics.com

Diskuze ke článku
Nightmare
z Tizenu sa este nakoniec stale velky hrac vacsi ako Windows phone alebo iOS
Tomas Holec
Tomas Holec
Naposledy upraveno: 5. 11. 2015 23:04
Jasne! Windows dosahuje na tretim miste pouze par procent, ale Tizen na ctvrtem miste je na obrovskem vzestupu! :-D Snad stihne dosahnout velikosti systemu Bada, nez ho Samsung pohrbi!
Peter
Davam tomu maximalne rok a WP bude rad za stvrte miesto.
František Zbořil
jsem androiďák, ale nepodceňujte ten windows phone. Jak se to všechno propojí s desítkami a budou se prodávat telefony s desítkami, tak teprve pak vše začne mít smysl a lidé si k tomu najdou cestu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze