THL 5000: v hlavní roli 5000mAh baterie

23

Častým tématem u mobilních zařízení je výdrž na jedno nabití. Ta je kvůli stagnujícím inovacím na poli baterií čím dál větším problémem. THL se ale netrápí tím, že by mělo vyvíjet nové technologie, ale vsází vše na extrémní kapacitu. Nový model THL 5000 totiž výrobce osadil rovnou 5 000mAh baterii.

Sice THL nepatří mezi příliš známé značky, ale určitě se nyní zapíše do povědomí mnoha dalších lidí. Díky obrovské 5 000 mAh baterii si totiž nový smartphone nedělá starosti s výdrží a chlubí se na všechny strany tím, jak dlouho vydrží na jedno nabití. Ještě aby ne, 5 000mAh baterie je v dnešní době opravdu extrém a ve spojení s velmi dobrou výbavou se jedná i o výkonné zařízení.

Nové THL 5000

Telefon nabídne 5" displej s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů, osmijádrový procesor od MediaTeku na frekvenci 1,7 GHz, 2 GB RAM a nadprůměrných 32 GB paměti ROM s možností rozšíření pomocí microSD karet. Fotografie pořídí 13Mpix zadní fotoaparát a 5Mpix přední fotoaparát. O konektivitu se postarají Bluetooth 4.0, GPS, NFC a podpora sítí HSDPA+, chybí tedy podpora LTE. Nejzajímavější je však stále baterie, která ani příliš nezvýšila tloušťku telefonu, ta činí jen 8,9 mm. Na jedno nabití by měl telefon vydržet až 42 dní v pohotovostním režimu, 47 hodin hovorů, nebo skoro 12 hodin přehrávání videa.

Zdroje: en.thl.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
JacoBee
Až na ten procesor pecka :)
Majek
Jak uz je psano v clanku, baterie jsou velkym problemem a ani reseni, kde se baterie narve velkou kapacitou mi neprijde stastna, rozhodne to není žádný krok vpřed. Neříkejte mi, ze když výrobci telefonu dokazou vytvorit napr. schopnost rozpoznavat 3D gesta, tak ze vyrobci baterii neobjevi nejakou novejsi, úspornější a efektivnejsi technologii, ktera nebude potrebovat tolik energie, ale lepe ji vyuzije.. V bateriich se nevyznam, ale v dnesni dobe mi prijde absurdni, ze toto dulezite odvetvi neni v progresu..
gbjbh
Preco dodnes vsetky auta jazdia na principe motora, ktory bol objaveny uz pred 100 rokmi? Lebo nic leosie neexistuje. To iste plati +- aj u baterii.
Maty Karban
Maty Karban
Jenže ono existuje, jen se mi začíná zdát, že jsou tu lidi, kteří to nechtějí. U aut to bude víceméně jasně, ropné společnosti které vydělávají miliardy dolarů na tom, že jezdíme na fosilní paliva. Za posledních +- 10 let, se vývoj baterií v podstatě nehnul, pouze se o něco navyšuji kapacity.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze