Těžká váha v redakci. Rozbalujeme Oukitel WP33 Pro

7
Těžká váha v redakci. Rozbalujeme Oukitel WP33 Pro
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Zaujme poměrně bohaté prodejní balení
  • Extrémní je nejen hmotnost, ale také tloušťka mobilu
  • Za vším je baterie s kapacitou 22 000 mAh
  • Dostalo se i na opravdu vysokou odolnost
Za zapůjčení Oukitelu WP33 Pro děkujeme Alza.cz, kde si mobil můžete rovněž zakoupit.

Oukitel je na českém trhu spíše minoritní značka, která se však zaměřuje na vysoce odolné smartphony. Často jsme rovněž svědky toho, že se výrobce snaží jistou částí výbavy šokovat. A právě tento scénář se do puntíku naplnil u WP33 Pro, který se rekordy snaží trhat hned na několika frontách.

Oukitel WP33 Pro

Co je v prodejním balení?

Nejprve si však novinku rozbalíme. Už samotné prodejní balení dává tušit, že nás čeká něco speciálního. Krabička je rozměrná a těžká. Kromě samotného telefonu, který je na první dojem opravdu velmi těžký, se v krabičce nachází koncovka nabíječky a USB kabel zakončený na obou stranách USB-C. Kromě toho je zde ještě koženková přezka, která se uchytí k telefonu, ten následně lze lépe nosit či přichytit třeba k batohu. Jelikož přichycení k telefonu zajišťuje sada šroubů, dodává výrobce preventivně sadu nářadí, která čítá plochý a křížový šroubovák.

Čím vyniká?

Nový Oukitel WP33 Pro začíná v redakci právě testovat, avšak i přesto už nás stačil zaujmout hned několika prvky výbavy, které u konkurence zpravidla nemají obdoby. Nad čím tedy dost možná užasle povytáhnete obočí?

Rozměry a hmotnost

Nemůžeme začít ničím jiným než rozměry a hmotností. Jakmile telefon budete chtít jen vytáhnout z krabičky, poznáte, že je skoro obtížné ho vůbec chytit. Více než 27 milimetrů tloušťky je opravdu nevídaných, avšak pokud si ještě pamatujete legendární Nokii 5110, ta byla se standardní baterií ještě tlustší. Vraťme se ale k Oukitelu WP33 Pro, neboť kromě tloušťky vás zaskočí i hmotnost 577,5 gramů. Letošní novinka patří k vůbec nejtěžším mobilům na trhu, byť titul nejtěžší telefon na světě jí nepřísluší. Na každý pád váží model WP33 Pro jako tři běžné dnešní telefony a rozhodně už po zhruba dvou minutách víte, že jej v ruce příliš dlouho nebudete chtít mít. Rovněž přenášení telefonu není žádný med. Kapsy jsou malé, telefon těžký. Jistí to batoh či brašna.

Oukitel WP33 Pro

Baterie


Je to telefon, nebo powerbanka? V těle mobilu se nachází akumulátor s kapacitou 22 000 mAh. To je mimochodem zhruba 4,5× tolik, co je dnes v telefonech běžné. Jistě vás zajímá výdrž na nabití a nás také. Jen to tentokrát trochu potrvá, neboť předpokládáme, že týdenní výdrž v plném nasazení by neměla být ničím nereálným. Již předem se ale trošku děsíme nabíjení. Výrobce sice nasadil alespoň výkon 33 W, avšak při takto velké kapacitě baterie proces nabíjení i tak zabere několik dlouhých hodin.

Oukitel WP33 Pro

Reproduktor


Za vysokou hmotností mobilu stojí také jeho nevídaně velký reproduktor s průměrem 36 mm a výkonem 5 W. Výrobce udává maximální hlasitost 136 dB a v praxi dokáže telefon rozeznít celou místnost. Hlasitost je skutečně neslýchaná na poměry mobilních telefonů. Neumíme si představit, že byste mobil přeslechli v jakkoliv hlučném prostředí. Na druhou stranu kvalita reprodukce není příliš dobrá, zcela chybí důraz na hloubky. Oukitel WP33 Pro se tak vyrovná spíše těm velmi levným Bluetooth reproduktorům.

Oukitel WP33 Pro

Zvýšená odolnost


Oukitelu WP33 Pro nevadí voda, prach, pády z až 1,5metrové výšky, vysoké teploty či mráz. Jinými slovy, telefon do nepohody. Na druhou stranu se zde nabízí otázka, že pád tohoto mobilu na podlahu nebo nohu může být vcelku nepříjemný.


Oukitel WP33 Pro vás v redakci právě testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, ptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem.

Oukitel WP33 Pro

Rozměry175,4 × 84 × 27,2 mm, 577,5 g
DisplejTFT IPS, 6,6" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 2 560 × 1 440 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 6100+,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor22 000 mAh
Diskuze ke článku
Frank McIntosh
Frank McIntosh
to jste neměli ani rozbalovat takovou cihlu :D
bál bych se různých softwarových chyb, podpora bude nic moc a taky s kapacitou baterie číňan rád přehání, takže výdrž může být o dost nižší než by měla být...
Prcko Prcko
Prcko Prcko
Nebolo by fajn tieto telefóny nechať konkurenčným webom?
Radek Janča
Radek Janča
Telefon vlastním něco přes měsíc. Koženkový pásek už víc jak týden nemám, protože se zlomila jeho vnitřní výstuha. Je pravda, že se za něj telefon dobře držel, ale kvalita je úplně na nic. Výdrž telefonu je výborná. Při hodně aktivním aktivním používání vydrží celý týden. Předtím jsem měl Samsung A52 a ten mi někdy sotva vydržel do večera. Čtečka otisků prstů, která je umístěná v bočním tlačítku, za mě funguje docela mizerně. Telefon jinak funguje celkem bez problémů a neseká se. Pouze oznámení z některých aplikací, jako je třeba email, upozorní klidně až za několik hodin... Jinak na váhu a velikost se dá časem zvyknout...
Jiří Kuchta
Jiří Kuchta
Kamarád to ma, pomáhal jsem mu to rozchodit. Určitě vlastnosti jsme předem nestačili otestovat. Teď je s tím v dalekém zahraničí. Ale prozatím vidíme závažný problém, který se týká rozměrů a váhy - a sice že není držák do auta, prozatím jsme našli jen držák na jízdní kolo . Alza o ničem neví, tak jedině Sunnysoft, ti snad něco mají. Jenže Sunnysoft se nedávno změnil na e-shop a nedovedu si představit výběr takového příslušenství jen na webu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze