Testujeme velký Pixel 3 XL. Jaké jsou první dojmy z nejlepšího kousku od Googlu?

12
Testujeme velký Pixel 3 XL. Jaké jsou první dojmy z nejlepšího kousku od Googlu?
  • Konzervativní a současně povedený vzhled dokáže zaujmout
  • Telefon příjemně padne do ruky a má skvělý displej
  • Výborně funguje nejnovější systém Android 9.0 Pie
  • Naopak se nám nelíbí opravdu velký a nevzhledný výřez

V redakci se nám již pár dní ohřívá Google Pixel 3 XL. Jinými slovy ten nejlepší telefon z dílen Googlu, který by měl hrdě reprezentovat systém Android a jeho aktuální možnosti. Testem již prošel menší Pixel 3 a nutno podotknout, že Pixel 3 XL je skutečně jen větším telefonem. Design se liší jen mírně a hardwarová výbava včetně fotoaparátu je dokonce úplně shodná.

Vzhledová stránka Pixelů bývá často terčem kritiky. Nečekejte extravaganci, ale spíše konzervativní linie ověřené časem. Například zadní strana má osobitý styl a bezpečně poznáte, že se jedná o 3. generaci Pixelu. Z větší části jsou záda matná. Lesklá je pouze menší část kolem fotoaparátu. Celkový dojem však dokáže zkazit výřez v displeji. Ten jsme u klasického Pixelu 3 neviděli, zde je naopak opravdu obrovský. Osobně se jej nebojím označit za vůbec nejméně povedený na všech dnešních smartphonech.

Google Pixel 3 XL

K samotnému displeji však nemáme výtek. Má krásné barvy, je jemný a skvěle čitelný. Příjemně po něm také klouže prst a ještě více usnadňuje ovládání. Oklikou se vraťme ještě k výřezu. Jeho přítomnost lze alespoň z jisté části omluvit. Nachází se v něm například duální fotoaparát, přičemž sekundární kamerka je ultraširokoúhlá. Současně jsou ve výřezu a pod displejem jako u jednoho z posledních telefonů na trhu hlasité reproduktory. Reprodukce se řadí k dnešní špičce.

V prvních dnech testování jsme se zaměřili na výdrž. Baterie totiž kapacitou neoslní. 3 340 mAh budí jisté obavy a realita je prozatím spíše potvrzuje. Pixel 3 XL se vybíjí neuvěřitelně rychle a při náročném používání nabíjíme dvakrát během dne. Uvidíme, jak se výdrž ustálí ke konci testování.

Chuť si lze spravit prostředím. Připraven je nejnovější Android 9.0 Pie s lednovými bezpečnostními záplatami. Vše funguje dokonale plynule, plně si tak vychutnáte výkon telefonu i animace v prostředí. Zdařilý je též nový systém ovládání, kdy se ve spodní části nachází již jen dvě tlačítka. Kromě obligátní šipky zpět jde o víceúčelové středové tlačítko, které vás obvykle vrací domů. Pokud přes něj přejedete odspoda nahoru, zobrazí se naposledy spuštěné aplikace a řádek se čtyřmi nejčastěji využívanými aplikacemi. Opětovný tah vysune kompletní menu. Rychlé a po čase i velmi návykové.

Spolehlivé výkony pak podává hlavní fotoaparát. Ano, je pouze jeden, ale většinu své konkurence i s více fotoaparáty dokáže hravě strčit do kapsy. Pixel 3 XL totiž fotí výborně takřka ve všech podmínkách. Snímky jsou barevně věrné a ostré. Perfektně funguje portrétní režim a například funkce Nočního vidění je dechberoucí.

Ukázkové fotografie

Google Pixel 3 XL (testovací video) – 2160p, 30 FPS

Google Pixel 3 XL v redakci nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Technické parametry Google Pixel 3 XL

Kompletní specifikace
Konstrukce158 × 76,7 × 7,9 mm, 184 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejPOLED, 6,3" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor3 430 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2018,
Za zapůjčení Google Pixelu 3 XL děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.
Diskuze ke článku
Jakub
Jakub
Lednová aktualizace měla zlepšit zvuk videa... Ale nečekám nějakou výraznou změnu. Baterie a mikrofony, to jsou snad jediná věc co bych zlepšil.
Luboš
Velikost akumulátoru to je opravdu špatný vtip. Výřez je odporný a kazí vzhled celého telefonu. Škoda.
Vojtěch Jan Rybárik
Vojtěch Jan Rybárik
Naposledy upraveno: 4. 5. 2020 17:47
.
Pepe
Někdy mám prostě pocit, že většina výrobců prostě nechce být úspěšná. Pokud po zákazníkovi chtějí 15 a více tis. Kč, proč nenabídnou vyvážený celek? V nižší střední třídě se to občas i daří (pominu-li třeba IP67/8). Přece nemůže být tak těžké udělat designově vyvážený telefon, se slušnou baterkou, solidním foťákem a odladěným systémem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze