Testujeme HTC ChaCha: první dojmy z malého pisálka

13

HTC ChaCha je vůbec prvním telefonem, který je zrozen speciálně pro sociální síť Facebook a celkově pro sociální sítě vůbec. Malý, bíly, sympatický telefon s unikátní konstrukcí a qwerty klávesnicí se dostal k nám do redakce a my ho nyní naplno otestujeme. Jaký na nás udělal první dojem?

Když jsem uchopil HTC ChaCha poprvé do ruky, okamžitě se mi zalíbil. Bílá barva, příjemné rozměry i hmotnost, kovová konstrukce, zaoblené tělo a navíc skvěle padne do ruky. Hlavní předností tohoto přístroje je však zaměření na sociální sítě, což prozrazuje speciální Facebook tlačítko pod klávesnicí. To se rozbliká ve chvíli, kdy můžete něco sdílet - například fotografii, místo a podobně. Pokud zrovna nemáte co sdílet, tak slouží jako zkratka pro napsání statusu na Facebook.

HTC ChaCha je velice sympatický telefon

Kvůli malému displeji muselo HTC trochu upravit uživatelské prostředí operačního systému Android, který se v telefonu nachází. Kupodivu se mu to povedlo celkem dobře a i přes malý 2,6" displej je prostředí celkem přehledné. Navíc je prostředí značně upravitelné, a to nejen pomocí widgetů. HTC připravilo hned několik motivů s různým rozložením prvků, takže si každý vybere podle svého. HTC ChaCha nás tak zatím opravdu baví.

HTC ChaCha – videopohled

V komentovaném videopohledu si můžete HTC ChaCha lépe prohlédnout. Zaujme především zvláštní prohnutá, nebo spíše zlomená konstrukce, malý dotykový displej a qwerty klávesnice. Ta je mimochodem opravdu pohodlná a narozdíl například od Nokie E6 jsem si na ni zvykl za pár okamžiků. Více se o tomto malém sociálním pisálkovi dozvíte v naší podrobné recenzi, kterou pro vás připravujeme na mobilenet.cz.

V diskuzi pod článkem (nebo přímo na naše emaily v sekci kontakty) můžete pokládat dotazy ohledně právě testovaných telefonů. Zajímá vás, jak se chová ta či která funkce? Chcete se dozvědět, zda si telefon poradí s určitým typem souborů, zda obsahuje určitou aplikaci nebo jakou má výdrž baterie při určité činnosti? Stačí se zeptat, rádi odpověď zařadíme do recenzí. Ještě lépe vám tak budeme moci poradit s výběrem vašeho nového telefonu.

Diskuze ke článku
Shuda
Zajimalo by mne, jak probiha vyhledani kontaktu pro volani. Lze to udelat shodne jako na E71, t.j. Rovnou pri zakladni obrazovce zacit psat pozadovane jmeno? Dale by mne zajimalo, zda lze 4 ikony na uzamcene obrazovce daji libovolne menit. Diky.
Mato
Chcel by som sa spytat ci sa daju na dom hrat hry typu Angry Birds? A ze si budete recenzovat aj HTC Salsa :)
Poky
Zajímalo by mě, jak je na tom Chacha s podporou aplikací z Marketu, přece jenom je to mezi Androidy docela exotické řešení. Předem díky. ;)
Crozz
ptat se nechci stacilo mi video, tak jen nazor na mobil a to ze je skoda zbytecne maleho displeje, jinak mobil peknej

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze