Těšíte se na Xiaomi 14 Pro? Zřejmě do Evropy nedorazí, na rozdíl od verze Ultra

7
Těšíte se na Xiaomi 14 Pro? Zřejmě do Evropy nedorazí, na rozdíl od verze Ultra
Fotografie: Xiaomi
  • Předprodej by měl být zahájen 25. února
  • Dorazit by měly modely 14 a 14 Ultra

Xiaomi se již připravuje na příchod vlajkové řady 14 na globální trhy, což znamená včetně Evropy. Došlo dokonce k oficiálnímu potvrzení data odhalení, proběhne 25. února v rámci veletrhu MWC 2024 v Barceloně. Zdálo se, že se tradičně dočkáme modelů Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro, které již byly představeny pro Čínu loni na podzim. Ukazuje se však, že plány čínského výrobce budou s největší pravděpodobností trochu jiné.

Klasického modelu 14 se dočkáme, ale naopak lepší varianta s přídomkem Pro bude evropským trhům zřejmě zapovězena. Naznačují to informace androidplanet.nl, který objevil slevové kupóny na stránkách Xiaomi. Slevy se týkají právě řady 14 a zmíněn je nejen model Xiaomi 14, ale překvapivě i top verze Xiaomi 14 Ultra, která doposud nebyla představena. Dozvídáme se také, že na nizozemském trhu bude možné získat slevu 200 eur na Xiaomi 14, přičemž jeho cena by měla dle techmaniacs.gr startovat na 1 099 eurech. V přepočtu by tak cena na českém trhu mohla být 27 990 Kč a případná sleva 5 000 Kč.

Xiaomi 14 Pro
Slevové akce na chystané novinky od Xiaomi na nizozemském trhu

Je nasnadě, že verze Ultra, o jejíž konkrétní výbavě se mnoho neví, bude ještě výrazně dražší. Cena tak hravě přesáhne hranici 30 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 12. 2. 17:42
No ta cena za základní X14 je brutus. Nevěřím, že by to Xiaomi tolik napálilo. Však to ani nepřináší žádný pořádný inovace oproti X13 a ta začínala na 23.5k, byl k tomu 3k cashback a tiskárna. Takhle by se člověk dostal s bonusem max na tu základní cenu loňska v základu 🤣
Edit: Podle toho obrázku to vypadá spíš na 100 euro dolů z X14 a 200 z X14U.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze