Těšili jste se na Galaxy Note20 Ultra? Smůla, Samsung údajně žádný nechystá

4
Těšili jste se na Galaxy Note20 Ultra? Smůla, Samsung údajně žádný nechystá
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinky z řady Galaxy Note mají výbavou odpovídat spíše Galaxy S20 a S20+
  • Galaxy Note20 a Note20+ budou vybaveny LTPO displeji s pokročilým variabilním přepínáním obnovovací frekvence

Samsung v letošním roce představil ultimátně vybavený Galaxy S20 Ultra (jenž je na vybraných trzích navíc opatřen přídomkem 5G), který nabídl obrovský displej se 120Hz obnovovací frekvencí, 5 000mAh baterii s podporou 45W nabíjení či 100× zoom fotoaparátu. Pokud jste tak logicky očekávali představení podobně vybavené „Ultra“ verze také u řady Galaxy Note20, k jejímuž odhalení by mělo dojít v druhé polovině letošního roku, musíme vás zklamat.

Podle zakladatele společnosti Display Supply Chain Consultants (DSCC), Rosse Younga, letos jihokorejský výrobce totiž žádnou Ultra verzi Galaxy Note20 neplánuje. Znamená to snad, že modely Note20 nenabídnou 10× hybridní přiblížení a stonásobný zoom? Nebo touto funkcí budou disponovat, pouze neponesou označení Ultra? Přikláníme se spíše k první variantě.


Chystané modely Galaxy Note20 a Note20+ tak budou výbavou připomínat pravděpodobně spíše Galaxy S20 a S20+. Podle všeho by tak měly obě novinky disponovat 120Hz obnovovací frekvencí displeje o rozlišení WQHD+ a poměru stran 19,3:9. Obrazovky typu LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) mají zajistit o 5 až 15 % vyšší energetickou úspornost a navíc umožní pokročilé variabilní přepínání obnovovací frekvence (TVRR).

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Po tom prúseru se zelenými displeji, přehříváním a neostřením by tohle to byl ultraprúser.
Petr Šraier
Petr Šraier
Podle pana Papadopoulose se život skládá z neustálého "těšení se" na něco, co bude v okamžiku uvedení na trh zastíněno jiným objektem těšení se ... :-P
PetrV
V pořádku mě stačí + verze s pořádnou pamětí
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Tak ikdyz mam note9 a je to, co se tyce UI, hruza, tak neverim, ze by v samsungu byli takovi ultrapitomci, aby svoji nejvyssi tridu ochudili o to, co ma pul roku stara nizsi trida .... aby proste clovek volil mezi uzitecnym stylusem nebo dalsima vychytavkama a nemel moznost si ani koupit kombinaci .... to uz by vazne posrali .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze