Telegram umožní označit zprávu jako nepřečtenou a zrychlí hlasové zprávy

2
Telegram umožní označit zprávu jako nepřečtenou a zrychlí hlasové zprávy
Fotografie: Telegram
  • Telegram přináší zajímavou aktualizaci pro iOS a Android
  • Zpřístupní možnost označit zprávy jako nepřečtené, zrychlí hlasové zprávy a umožní nahradit mediální soubory
  • Aktualizace bude k dispozici během následujících dnů

Telegram v těchto dnech zpřístupňuje aktualizaci pro iOS (4.8.3) a Android (4.8.10). Přináší pár zajímavých funkcí, po jedné z nich volali uživatelé již delší dobu. Jde o možnost odložit zprávy, respektive je označit jako nepřečtené. V záplavě zpráv se může jednat o velice nápomocnou funkci, nově už nezapomenete odpovědět, i když si zprávu přečtete v nevhodném momentě

Mezi novinky patří i možnost dvojnásobného zrychlení hlasových zpráv. Pokud máte mezi přáteli takové, kteří se rádi poslouchají a často posílají nekonečně dlouhé hlasové zprávy, s novou funkcí budete vědět vše podstatné za polovinu času. Pokud často odesíláte kontakty na své spolupracovníky, oceníte, že nově si budete moci z daného kontaktu vybrat vždy hlavní telefonní číslo či další typ spojení – například e-mail, aktuálně se vždy sdílelo pouze první číslo v pořadí.

Další zajímavou novinkou je možnost nahradit multimediální zprávu. Pokud například odešlete špatný obrázek, do této doby jste jej mohli pouze smazat a odeslat nový. Nově budete moci přímo editovat obsah multimediální zprávy (tedy nově budete moci nahradit i obrázek například za video), což může ve výsledku ušetřit pár vteřin času. Doplníme, že editace samotného textu je již standardní součást Telegramu. Aby ostatní účastníci skupiny věděli, že byla zpráva upravena, zobrazí se u zprávy malé textové upozornění „edited“.

Další novinky jsou již čistě pro verzi pro Android. Nově budou moci uživatelé vytvářet hypertextové odkazy, zobrazit informace o daném chatu pouhým přidržením ikony uživatele (což je u iOS nahrazené 3D Touch) a lze také zrušit odeslání zprávy, která je ve fázi odesílání. To se hodí v momentě, kdy sepíšete zprávu mimo signál a následně si odeslání rozmyslíte.

Stáhnout Telegram Messenger

Google Play App Store Microsoft Store

Diskuze ke článku
Oskar Štejfa
Telegram by měl především udělat zabezpečené odesílání zpráv. Současné šifrování není 100% bezpečné. Do té doby jedině Signal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze