Telefony jsou pro Microsoft důležité, letos se na ně ale výrazněji nezaměří

66

Včerejší zahájení konference Microsoft BUILD 2016 se neslo v duchu novinek napříč různými odvětvími společnosti. Jak však bylo avizováno předem, téměř se nedostalo na platformu Windows 10 Mobile a o telefonech nepadla dokonce žádná zmínka. Menší zaměření na telefony následně potvrdil i viceprezident operačního systému Windows.

Windows 10 Mobile

Letošní akce BUILD od Microsoftu se nesla především v duchu klasických Windows 10 a rovněž rozšířené reality s brýlemi HoloLens. Pokud jste včerejší úvodní konferenci sledovali s napětím, kdy přijde řeč na telefony či Windows 10 Mobile, byli jste patrně zklamáni. V podstatě jediný moment, kdy se pozornost stočila směrem na telefony, byla chvíle, kdy Microsoft demonstroval Skype na operačním systému Windows 10 Mobile. A právě náplň konference se odrazí i v plánech Microsoft pro rok 2016, které nastínil viceprezident pro operační systém Windows – Terry Myerson.

TIP! Windows 10 Anniversary Update, aneb Cortana je všude

Terry Myerson

Ten v rozhovoru pro zahraniční novináře uvedl, že smartphony jsou pro Microsoft nadále velmi důležité, avšak v letošním roce na ně nebude soustředěna nejvyšší pozornost. Přesto fanouškům dal naději do budoucna, když dodal, že novinek bychom se mohli dočkat v následujícím roce. S telefony úzce souvisí jejich nelichotivý tržní podíl. K němu se Terry Myerson postavil zcela otevřeně, když řekl, že pokud chce někdo na trhu prodat velké množství telefonů, není možnost to uskutečnit se systémem Windows Phone. Zároveň dodal, že naopak nejvhodnější možností, jak oslovit více zákazníků s Windows, jsou zařízení s displeji od 9 do 30 palců.

Nepřehlédněte: Project Centennial: desktopové aplikace blíže těm univerzálním

Microsoft si tak očividně zcela jistě uvědomuje, kde má největší sílu. Jde o počítače, notebooky a případně tablety, na které se bude zřejmě nejvíce soustředit. Alespoň v letošním roce. Současně s tím však hodlá pronikat i do nových sfér a to především prostřednictvím rozšířené reality HoloLens a případně segmentu her skrze platformu Xbox.

Zdroje: theverge.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Rob
Tak pokud se ceky rok bude prodávat dal 640 XL není potřeba dělat 650 XL například.
Prekvapenie
Super . Aspon ze vieme ze tento rok sa na to vybodol aj sam microsoft . Pojebal by to pes . Mne staci mobil 5-5 palcovy , full hd , 615 snapdragon do 10.000kc ... ale asi budem musiet zostat pri androide . Vlasne proti wp ABSOLUTNE ale ze absolutne nic nemam . Ale ked ti chujovia nemaju ziadnu strednu tiedu len dve plastove high endy a kovovy , nevykoni low end ... microsoft ani nikdo iny nech tie zazraky necaka !!
kleinak
Tak to je opravdu goooool. Palec do pr.dele. celému MS. To mohl nechat rovnou Nokii a starat se o to svoje.
Nechápu tuhle MS cestu. Prostě WP10 jsou pro něj pouze okrajovka, jinak ty jeho žvásty nežeru. Proč jako by asi rušil celé pordfolio Lumii a dělal nějaké Surface, nebo co. Je to jednoduché, chce se úplně zbavit od Nokie a i ten název Lumia ho se.re., tak udělá Surface, to docela chápu, ale kdy? Příští rok? A takhle vypadá někdo, pro koho je WP10 mobile důležitý? Mám L1020 s náhradou za ni už jsem se rozloučil, ale jsem si jistý, pokud Android ještě vypiluje fotoaparát, jelikož něco podobného jako Glance screen už má, tak mě asi zviklá. Zatím s L1020 spokojenost.
Kája
Prodejci, kteri nakoupili Lumie aby je dal prodavali museji mit z tohto clanku zachvat. Timhle vlastne Microsoft rika ,,W10M konci, nevime co bude dal ale s W10M uz nepocitame". Komu ted ti prodejci prodaji Lumie na skladech opravdu nevim, po takove zprave to nikdo nekoupi a prodejci budou muset jednorazove srazit cenu o 30 40%, aby jim to snad nekdo koupil, ale i tak jim to vlastne nekoupi a dostanou se do straty. Ovsem tomuhle marketingu microsoftu opravdu nerozumim, vy jo?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze