Takto vypadá zrušená Lumia 960. Měla být kovová

1
Takto vypadá zrušená Lumia 960. Měla být kovová
  • Nástupce Lumie 950 se nejspíše nedočkáme
  • Uniklé fotografie prototypu Lumie 960 naznačují, že se mělo jednat o solidní a výkonný telefon vyrobený z hliníku

Lumia 950 byla představena na podzim roku 2015. Microsoft podle všeho pracoval na jejím nástupci, kterého se však už nedočkáme. Na uniklých fotografií prototypu se tak můžeme podívat, na co všechno jsme se mohli těšit.

Na rozdíl od 950, která měla plastový zadní kryt, měla být 960 vyrobena z hliníku. Zpracováním by se tak zařadila mezi současné telefony vyšší třídy a oproti předešlé generaci by nepůsobila tak lacině. O výkon by se postaral novější Snapdragon 820 na místo Snapdragonu 810. Vylepšena měla být funkce Continnum, které by novější procesor přidal na výkonu.

Fotoaparát by zůstal stejný, a to 20Mpx spolu s bleskem tvořeným trojicí LED, v tomto případě spojených do jedné čočky. Ovládání hlasitosti se přesunulo z pravého horního rohu na levou stranu, kde jej vystřídal společný slot pro microSD kartu a SIM kartu. Tlačítka pro spoušť fotoaparátu a zamykání zůstala na svém místě. Na spodní hraně se měl nacházet USB-C konektor pro rychlé nabíjení a 3,5mm jack.

Sklo displeje zasahuje, až na okraj zařízení a nad ním i pod ním lze nalézt reproduktor. Telefon tak měl poskytnout stereofonní zvuk. O tom, zda se vůbec dočkáme nějakého nástupce z řad Lumie lze stále jen spekulovat. Jisté však je, že Microsoft na něčem opravdu pracuje, neboť se nedávno objevily informace o práci na nové verzi Windows Mobile s upraveným rozhraním a odstraněnou podporou aplikací Silverlight.

Zdroje: mspoweruser.com, phonearena.com