TAG Heuer Connected oficiálně: nejdražší Android Wear

5

Společnost TAG Heuer konečně představila svoji vizi chytrých hodinek. Ty nesou označení Connected a jak už samotný název napovídá, umožňují komunikace se smartphonem, což u této švýcarské značky vidíme vůbec poprvé. Cena 42 000 Kč přitom novinku katapultuje na pomyslný trůn nejdražších hodinek s Android Wear.

Designově povedených chytrých hodinek se objevuje v poslední době stále více, doposavad ale chyběla exkluzivní značka, kterou si uživatelé běžně spojují s klasickou a značkou vytvářející luxusní hodinky.

TAG Heuer Connected
TAG Heuer Connected

Uvnitř samotných hodinek nalezneme operační systém Android Wear, což nepřekvapí, překvapí však použití dvoujádrového procesoru od Intelu (takt 1,6 GHz) s 1 GB operační paměti. Interní paměť činí 4 GB, v tomto ohledu se tedy hodinky řadí mezi běžný standard. Hodinky se dále chlubí odolností vůči vodě a prachu dle certifikace IP67, deštík je tedy rozhodně nerozhází. Samotný design byl inspirovaný modelovou řadou Carrera Calibre a jistě vás nepřekvapí, že se jedná o enormně drahé klasické hodinky. Jejich cena se pohybuje zhruba od 2 do 6 tisíc dolarů, dle speciálních edicí i více.

Displej s rozměry 1,5 palce nabídne vcelku klasické rozlišení 360 × 360 pixelů, takže jemnost činí pouze 240 pixelů na palec. Displej nových hodinek nekryje běžné odolné sklo, případní zájemci se mohou těšit na safírové sklíčko, tělo je pak vyrobeno z titanu, který odolá i méně šetrnému zacházení.

<figure> //media/image/214003/img// <figcaption>TAG Heuer Connected</figcaption> </figure>

Tělo nových hodinek je poměrně tlusté, konkrétně 12,8 milimetrů, hmotnost je pak (zvláště k přihlédnutí k použitým materiálům) vcelku standardních 52 gramů. Aby byly nové hodinky zajímavé pro více zákazníků, budou se dodávat hned v sedmi variantách, které se budou lišit barvou gumového pásku. Vybrat si můžete mezi bílou, modrou, zelenou, oranžovou, červenou, černou a žlutou. Všechny barevné varianty jsou poměrně výrazné.

TAG Heuer

Baterie uvnitř hodinek nabídne kapacitu 410 mAh a lze jen doufat, že vydrží alespoň jeden náročný den, TAG Heuer slibuje 25 hodin náročného použití. Dojem exkluzivity navozuje také to, že se chytré hodinky Connected vyrábí přímo ve Švýcarsku. Z doplňkových funkcí zamrzí chybějící GPS a NFC, hodinky nabídnou pouze Bluetooth a Wi-Fi.

Cena hodinek TAG Heuer Connected činí 1 100 liber, což znamená zhruba 42 000 Kč včetně DPH.

Technické parametry TAG Heuer Connected

Kompletní specifikace
Konstrukce46,2 × 46,2 × 12,8 mm, 52 g, odolnost: IP67
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
Displej?, 1,5" (360 × 360 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetCPU: 2×1,6 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor410 mAh, nabíjení: proprietární kolébka, doba nabíjení: 1:50 hodin
Dostupnost, 42 000 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Dufam,ze bude k dispozicii na stiahnutie aj cifernik
iguo
"chytré hodinky Connected vyrábí přímo ve Švýcarsku" - montují možná. Každopádně ale z importovaných dílů "made in china" :)
PaRi
To bych musel být cvok, abych kupoval něco tak nesmyslně předraženého a nepotřebného!
Tomáš Tommy Zdílna
Tomáš Tommy Zdílna
Vertu hodinek...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze