Tablet Nokia N1 konečně dorazil do Evropy

19

Pokud jste měli zájem o tablet Nokia N1, bylo prozatím poměrně obtížné jej získat. Oficiálně se totiž prodával jen v Asii (Číně a od nedávna také na Tchajwanu), což se nyní mění. K předobjednání je totiž dostupný na německém a francouzském Amazonu.

Nokia N1
Tablet Nokia N1 využívá konektor USB-C

To znamená, že ani tuzemský zákazník již nebude mít větší problém jej sehnat. Jeho oficiální cena činí 299 euro, což v přepočtu znamená přibližně 8 000 Kč. V Číně, kde se finský tablet mimochodem vyrábí, se těšil velké oblibě. Několikrát se totiž podařilo jeho zásoby naprosto vyprodat.

Dá se však pochybovat o tom, že by se mu podobně dařilo i v Evropě. Sice nabízí některé zajímavé prvky, jako je například USB-C, ovšem jeho cena není zrovna nízká a navíc byl představen už v listopadu loňského roku. My už jsme měli možnost tablet na vlastí kůži vyzkoušet, a proto doporučujeme naše první dojmy.

Technické parametry Nokia N1

Kompletní specifikace
Konstrukce200,7 × 138,6 × 6,9 mm, 318 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7,9" (2 048 × 1 536 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetIntel Atom Z3580, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: PowerVR G6430
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor5 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2015, ?

Zdroje: nokia.hdblog.it, amazon.fr, amazon.de

Diskuze ke článku
Michal
Vždy bylo všude mraky remcálků co chtěli Nokii s Androidem - těch telefonů se moc neprodalo, no a u tabletu už se taky remcá - z toho plyne, že v ČR taková sorta lidí na fórech jen remcá, pomlouvá a nekoupí nic, protože na to NEMAJ a né proto, že je tam ten hloupý Windows místo jimi milovaného Androidu. :D
gdfhg
Za stejnou cenu se da o stejnych paramentrech koupit tablet Windowsi.
Michal
Za stejnou cenu, respektive za lepší cenu, máte v tuhle chvíli iPad s Retina displejem. Pokud by se cena tohoto tabletu pohybovala okolo 6.000, bylo by to super.

Pro mě, z videí jeden z opravdu mála slibných androidích tabletů.
pet
opet stejny problem. mezi android tablety dnes jiz uplne nezajimavy ale mezi windows tablety by to byl hit. ma zase dost velke ramecky a vahu :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze