T-Mobile představil nové 5G tarify. Přejít na ně musejí všichni

8
T-Mobile představil nové 5G tarify. Přejít na ně musejí všichni
Fotografie: T-Mobile
  • Nové tarify T-Mobilu mají všechny v základu službu Pořád online a přístup k 5G
  • Dělí se do tří skupin: základní, neomezené a pro znevýhodněné zákazníky
  • V průběhu příštího roku na ně operátor začne povinně převádět všechny nefiremní zákazníky

Největší český operátor představuje novou nabídku, se kterou se snaží k zákazníkům dostat výhody sítí 5G. I pokud vás tyto moderní technologie nechávají v klidu, pak zpozorněte. Na nové tarify bude muset během příštího roku přejít každý. Podle operátora nabízí ve své síti celkem 7 tisíc různých tarifních kombinací a tato situace už dále není udržitelná. Nová tarifní nabídka, která bude spuštěna od 5. 10., zpřístupňuje 5G všem uživatelům včetně majitelů základních tarifů, a zároveň bude standardem služba Pořád on-line, kdy vám i po vyčerpání FUPu pro daný měsíc zůstane rychlost 256 kbit/s. I nejlevnější tarify mají neomezené volání a SMS. Celkové lze tarify rozdělit do tří skupin.

První je pro méně náročné zákazníky. Má klasický FUP v jednotkách GB, přístup do 5G sítě, neomezené volání a SMS a službu Pořád on-line. Ceny jsou následující.

Tarif/FUP 1 GB Plus 2 GB Plus 4 GB Plus 5 GB Plus 6 GB Plus 7 GB Plus 10 GB Plus
Cena 510 Kč 535 Kč 585 Kč 620 Kč 645 Kč 670 Kč 720 Kč

Druhou skupinou jsou „neomezené“ tarify pro náročnější uživatele. Uvozovky jsou zde na místě, protože u těch levnějších máte plnou rychlost jen u určitého počtu dat, po jejichž vyčerpání se musíte spokojit s nižší rychlostí. Ta však začíná na 10 Mbit/s, což by pro běžné používání telefonu nebo připojeného počítače mělo plně stačit. Jako bonus dostávají tyto tarify službu T-Mobile TV Mini, ty dražší pak minuty na mezinárodní volání nebo datový roaming mimo EU.

Tarif Neomezeně XL Neomezeně 2XL Neomezeně 3XL Neomezeně 4XL Neomezeně 5XL
Cena 930 Kč 1030 Kč 1 140 Kč 1 340 Kč 1 640 Kč
Plnou rychlostí 15 GB 30 GB 40 GB Neomezeně Neomezeně
Po vyčerpání limitu 10 Mb/s 10 Mb/s 20 Mb/s Neomezeně Neomezeně
Mezinárodní volání 100 minut 1 000 minut neomezeně
Data mimo EU 500 MB

Poslední skupinou jsou zvýhodněné tarify pro studenty, děti a seniory.

Tarif Student Plus Student Neomezeně Student Neomezeně XL Junior Senior
Cena 480 Kč 700 Kč 905 Kč 275 Kč 255 Kč
Hovory + SMS Neomezeně Neomezeně Neomezeně 150+150 Neomezeně
FUP 10 GB Neomezeně Neomezeně 3 GB 1 GB
Po vyčerpání Pořád online 15 GB plná rychlost + 10 Mbit/s Neomezeně Pořád online Pořád online

Pro některý z těchto tarifů se od 5. 10. můžete rozhodnout sami pomocí aplikace Můj T-Mobile nebo na infolince. V průběhu roku 2023 vás operátor začne převádět automaticky. Měsíc před změnou dostanete zprávu s nabídkou 4 tarifů, které nejvíce odpovídají vaší spotřebě za poslední půlrok. Další upozornění dostanete 4 dny předem, pak v okamžiku přepnutí. Samozřejmě můžete tarif později sami změnit.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Nic proti tomu, že operátor mění tarify, je to jeho volba, otázka je jiná: jak vysvětlí uživatelům, že musí platit za něco, co v jejich oblasti není k dispozici. To je stejná situace jako u smartfonů, kde uživatel kupuje věc, kterou nemůže plně využít (5G), a dokonce v dané třídě zařízení není jiná alternativa. Pokud nevěříte, podívejte se na mapu pokrytí jednotlivých operátorů. Je však možné, že k vysílání 5G bude použita stávající 4G, s tím, že provoz nebude plnohodnotný. V každém případě se však jedná o zvýšení ceny a nevěřím, že " pořád on line 356 kbit/s" je úměrné zvýšení cen a ceny jsou stále jedny z nejvyšších v Evropě.
Petr Paulika
Petr Paulika
Docela overpriced. 5G tarify už český zákazník zaplatil nuceným přechodem na DVBT2 ne?
Alois Lopata
Alois Lopata
Ty ceny jsou poněkud absurdní. Já platím u Kaktusu 200,- měsíčně (ale dobíjím jen v dobíječce, takže v podstatě platím 100,- měsíčně) za 6GB dat s neomezeným převodem nevyčerpaných dat do dalšího měsíce + neomezená data na soc. sítě, volání mám za 2,50,-/min a sms za 1,50,-. T-Mobile nabízí 5GB Twist za 400,- měsíčně, nevyužitá data nepřevádí, za minutu volání chce 3,90,- a za SMS 1,90,- :D. Další komentář asi netřeba... (a 5G si strčte víte kam, to fakt nepotřebuju)
pan nasrany
pan nasrany
V nadpisu máte chybu ´Přejít na ně musejí všichni´, ne nemusejí!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze