Sympaťák střední třídy? Testujeme nové Vivo V21 5G

8
Sympaťák střední třídy? Testujeme nové Vivo V21 5G
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Novinka na českém trhu láká na AMOLED displej či výkonný procesor
  • Zaujme i hlavní fotoaparát s optickou stabilizací obrazu
  • Líbí se nám matné zpracování zadní strany
  • Překvapivě bohaté je základní balení

V letošním roce se na českém trhu oficiálně usadil další z největších světových výrobců mobilních telefonů. Jde o čínské Vivo, které v letních měsících uvedlo na pulty našich obchodů celkem zajímavou novinku V21 5G. Cena začínající těsně pod hranicí 10 tisíc korun ji řadí do střední třídy plné konkurence, avšak Vivo V21 5G je dobře vybaveno a také nevypadá vůbec zle.

Prodejní balení

Trendem dnešní doby jsou zcela vybrakovaná prodejní balení, do kterého by vám výrobce nejraději nezabalil ani samotný telefon. Z tohoto důvodu působí krabička k Vivu V21 5G jako z jiného světa. Kromě samotného telefonu v ní najdete USB kabel, koncovku nabíječky, základní pecková sluchátka, redukci z USB-C na 3,5mm jack a vše zakončuje transparentní silikonové pouzdro sloužící k ochraně telefonu. Působivé, že?

Tenké a matné

Na redakční test dorazilo Vivo V21 5G ve fialové variantě, která je však jen velmi decentní a její odstín se mění s ohledem na úhel dopadajícího světla. Za velkou výhodu však považujeme především zvolení spíše matného povrchu zad, díky čemuž na mobilu neulpívají otisky prstů. Do ruky telefon padne velice dobře, vděčíme za to malé tloušťce pouhých 7,3 milimetrů. Poměrně se také povedlo silikonové pouzdro, se kterým smartphone příliš nenabyde na rozměrech. Neskutečně otravná je však krytka konektoru, kvůli které se k mobilu v pouzdře komplikovaněji připojuje nabíječka.

Vivo V21 5G

Zpracování telefonu působí bytelně. Zatímco rám je plastový, na zadní straně výrobce využil ultra tenké sklo SCHOTT Xensation Up. Vše působí bytelně, včetně dobře dosažitelných tlačítek. Menším překvapením je stupeň krytí IP52, tudíž nevadí ani letní déšť.

OLED se vším všudy

Dominantou čelní strany je 6,44palcový OLED displej s Full HD+ rozlišením a 90Hz obnovovací frekvencí. Jednoznačně patří k těm nejlepším ve své kategorii. Je skvěle čitelný a podává nádherné barvy. Dojem trochu kazí jen zbytečný výřez pro čelní fotoaparát. Výhodou nasazení AMOLED panelu je možnost zakomponovat čtečku otisků prstů přímo do displeje a Vivo neváhalo. Její kvality jsou slušné, ve většině případů rozpozná prst na první pokus. Pomyslnou třešničkou na dortu je režim Always-On, díky kterému můžete i na zamčeném displeji vidět čas či notifikace.

Vivo V21 5G

Stabilizace to jistí

Při pohledu na telefonu vaší pozornosti jistě neutekl ani geometricky ostře střižený modul s fotoaparáty na zadní straně. Ukrývají se v něm hned tři snímače, z nichž jeden je výrazně větší. Jedná se o 64megapixelový hlavní fotoaparát, kterému nechybí optická stabilizace, což je funkce, která ve střední třídě rozhodně nebývá pravidelností. Doplňuje jej 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 2megapixelová makro kamerka.

Vivo V21 5G

Vivo V21 5G v redakci nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás v diskuzi pod článkem.

Technické parametry Vivo V21 5G

Kompletní specifikace
Konstrukce159,7 × 73,9 × 7,3 mm, 176 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP52
DisplejAMOLED, 6,44" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek Dimensity 800U, CPU: 2×2,4 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2021,
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Se mi líbí že má matná záda tohle by měl dělat každý..
lukas prikryl
lukas prikryl
Pokud zlevní pod 9K, asi koupím, dobré foto i v šeru.
Juraj Slezák
Juraj Slezák
nechapem ze na tu zadnu stranu davaju ten napis CE atd a certifikaty, uplne to skaredi cely telefon.... napr sony to dava na taky mini papierik ktory sa da vysunut ako je suplicek na simkartu...aby to nešpatilo telefon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze