Strávili jsme pár dní s povedeným Honorem View V10. Jaký je?

20
Strávili jsme pár dní s povedeným Honorem View V10. Jaký je?
  • Do redakce se nám dostal na krátké vyzkoušení Honor View V10
  • Nezklamal výkonem, zpracováním, výdrží baterie ani fotoaparáty
  • Pár mušek na kráse se ovšem najde – například vystupující fotoaparáty či občasné sekání animací v prostředí

Začněme konstrukčním zpracování, které je výborné. Celohliníkové tělo působí prémiovým dojmem a skvěle padne do ruky. Telefon je sice trochu těžší, ale nejde o nic hrozného. Navíc se Honor i po vzhledové stránce skoro každému líbil – i díky modré barvě. Telefon je také relativně tenký, ale to nám ve skutečnosti přijde spíše na škodu.

Kvůli tomu totiž ze zad výrazně vystupuje dvojice fotoaparátů, které se tak neustále dřou o stůl a telefon se kvůli nim také vcelku dost viklá. Druhou menší hrubkou je fakt, že se hladký kov velmi snadno zašpiní a vyleštit skoro nejde, což můžete ostatně vidět i na pár fotografiích v naší galerii.

Od konstrukce však přejděme na přední stranu, kde máme 5,99palcový IPS displej s Full HD+ rozlišením. Jedná se o stejně kvalitní displej, jaký najdeme u řady jiných telefonů od Honoru i Huawei. Potěší rozhodně tenké rámečky, přičemž do brady se vešla i výborná čtečka otisků prstů jako u vlajkových modelů Huawei P20. A stejně jako u nich je i zde zároveň odemykání obličejem, které je stále stejně rychlé, ale už není tak spolehlivé jako u P20 či P20 Pro.

Na co si nemůžeme stěžovat je výdrž 3 750mAh baterie, kdy nám telefon neklesl za celý den pod 30 %, ale moc zabrat nedostal. Problémem není ani výkon, jelikož tu máme Kirin 970, 6 GB RAM a pro dostatek místa 128GB úložiště. To jsou stejné specifikace jako má mnohem dražší Huawei P20 Pro a aplikace i hry běží stejně svižně. Na rozdíl od P20 ovšem občas zazlobí lehce sekané animace a Google Now opět většinou nefunguje jako u P20.

Nakonec nezbývá než zmínit duální fotoaparát, který má hlavní barevný 16Mpx a černobílý 20Mpx senzor. Snímky z něj vypadají samozřejmě za slunného dne dobře, což není žádné překvapení, ale bohužel i v pouze trochu horších podmínkách jde vidět velmi často rozmazání a ztráta detailů. Máme tu rovněž speciální dvojnásobný zoom, který ovšem není optický. Sice vám může zprostředkovat za správných podmínek slušnou fotku, ale většinou nejsou výsledky ani u něj výborné.

Tolik tedy k našim krátkým zkušenostem s Honorem View V10. Telefon na nás dokázal zapůsobit svou konstrukcí, výkonem i celkově velmi dobrou výbavou za slušné peníze, v čemž ovšem smartphony od Honoru vynikají skoro vždy.

Honor V10 6/128 GB

Rozměry157 × 75 × 7 mm, 172 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB / 64 GB, microSD
Akumulátor3 750 mAh
Diskuze ke článku
Tttt
Ty foťáky vypadají otřesně až vtipně..
Blue Sun
Blue Sun
Vystupující foťáky se nám sice nemusí líbit, ale výrobci je nejspíš budou dělat stále více, je to kvůli pouzdrům.
Luap
Má telefon Nfc?
Petr “Koumič” Koumar
Petr “Koumič” Koumar
Plnotučná recenze bude či nikoliv?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze