Statistiky Windows Phone: 8.1 roste, Lumia 520 nejprodávanější

13

Není tomu tak dávno, co se na světlo světa dostala aktualizace Windows Phone 8.1. Nově máme k dispozici pohled na statistiky podílu jednotlivých verzí operačního systému Windows Phone na telefonech a také statistiky nejprodávanějších telefonů s tímto operačním systémem.

Microsoft si s Windows Phone 8.1 pomalu ukrajuje čím dál tím větší podíl z koláče systému Windows Phone. Podle nejnovějších informací má Windows Phone 8.1 přibližně 11,9% podíl na všech telefonech se systémem Windows Phone. První je stále Windows Phone 8.0 se svými neohroženými 70,4 %, následován ještě Windows Phone 7.x s celkově 17,7% podílem.

Statistiky Windows Phone v grafech

Současně s podíly jednotlivých verzí systému také nahlédneme pod pokličku nejprodávanějších telefonů s Windows Phone. Na prvním místě sedí neohroženě low-endová Nokia Lumia 520, která si připisuje úctyhodných 30,9 % prodejů, následována Lumií 625 se 7,2 % a Lumií 920 s 6,5% podílem na celkovém počtu prodaných telefonů s Windows Phone. Zajímavé je, že všichni ostatní výrobci, co Windows Phone používají, si dohromady připsali pouze 5,5 % z celkového podílu a Nokia/Microsoft, tak dominuje trhu s více jak 94,5% podílem.

Zdroje: wpcentral.com, slideshare.net

Diskuze ke článku
by mne zajimalo
Jak by na tom Nokia byla kdyby WP8.1 byl uz na prvnich modelech Windows Nokii. Kdyby tak nejak vypadal uz WP7 vcetne Cortany atd.
Brejn
Pokud má 520 podíl 30,9% že všech Lumií a prodalo se jich cca 12 milionů....z toho se dá vypočítat, že se celkem prodalo cca 39 milionů lumií...to asi neni moc veliký úspěch... :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze