Statistika Applu: takřka všichni využívají iOS 10

6
Statistika Applu: takřka všichni využívají iOS 10
  • Apple vydal statistiku, dle které využívá 87 % uživatelů systém iOS 10
  • Předchozí iOS 9 má na svém zařízení jen 10 %

Uzavřený iOS má jednu velkou výhodu – včasné, rychlé a plošné aktualizace, jejichž výsledkem je aktuálnost takřka všech zařízení. Dokresluje to nyní vydaná statistika, která se datuje k 28. červenci. Dle Applu mělo 87 % všech uživatelů produktů Apple v té době nainstalovaný nejnovější systém iOS 10. Na dalších 10 % zařízení se pak nacházela předposlední verze iOS 9. Podotkněme, že za dveřmi je iOS 11 a Applu se tak podařilo aktualizovat takřka všechna svá aktivní zařízení. Starší verze než iOS 9 se totiž nachází pouze na zanedbatelných 3 % produktů.

Apple iOS v červenci 2017
Apple iOS v červenci 2017

Značně kontrastní je porovnání s Androidem. V jeho případě totiž nemá Google kvůli otevřenosti systému v rukou systém aktualizací a každý výrobce si vše určuje sám. Není proto divu, že se nejnovější Android 7.x Nougat v červnu nacházel na necelých 12 % zařízení.

Zdroj: developer.apple.com

Diskuze ke článku
anonym
hádka ještě nezačala?
Xwert Is
Xwert Is
Toto má Apple zvládnuté veľmi dobre narozdiel od Androidu. Už by s tým ale mohli niečo v Google robiť snáď čoskoro prídu s tým revolučným spôsobom aktualizácií. Uvidíme snáď sa toho dočkáme...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze