Stane se OnePlus Nord2 hitem? Má 90Hz displej, 65W nabíjení i zbožňované tlačítko

První dojmy
13
Stane se OnePlus Nord2 hitem? Má 90Hz displej, 65W nabíjení i zbožňované tlačítko
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Fotovýbava čítá 50Mpx hlavní snímač Sony IMX766 s OIS nebo 32Mpx selfie kamerku s pokročilou detekcí obličejů
  • 4 500mAh baterie se skládá z dvojice článků a podporuje nabíjení Warp Charge 65
  • Na pravé straně najdeme oblíbené posuvné tlačítko pro přepínání zvukových profilů

OnePlus Nord jsme v naší podrobné recenzi pochválili za kvalitní AMOLED displej, výkonný procesor s podporou 5G i solidní fotovýbavu. Jaké jsou naše první dojmy z horké novinky s označením OnePlus Nord2?

Bohaté balení

Na prvotní dojmy z telefonu má bezpochyby vliv také (obsah) balení. V případě OnePlus Nord2 se můžete těšit na elegantní černomodrou krabičku, která kromě smartphonu skýtá rovněž průhledné silikonové pouzdro, manuály, 65W adaptér zakončený USB-A a červenobílý napájecí/datový kabel. Na displeji, který kryje Corning Gorilla Glass 5, najdeme rovněž již z výroby předinstalovanou ochranou fólii.

V balení se nachází průhledné silikonové pouzdro. Na obrázcích můžete spatřit dokoupitelné pouzdro s originálním designem.

Design se povedl, tlačítko nechybí

OnePlus Nord2 v provedení Grey Siera rozhodně neurazí, ba právě naopak se podle nás povedl. Záda s ochranou Gorilla Glass 5 mají rovněž speciální povrchovou úpravu, která opravdu účinně odpuzuje nehezké otisky prstů. Rámeček, přestože pouze plastový, obsahuje kromě kolébky ovládání hlasitosti nalevo rovněž vypínací tlačítko a hlavně dedikovaný přepínač zvukových profilů, kterým si výrobce získal srdce mnoha uživatelů.

OnePlus Nord2 5G

Telefon se příjemně drží a ačkoliv oficiálně nemá žádnou certifikaci IP, výrobce nám prozradil, že podle interního testování by měl Nord2 odolat dešti či případnému postříkání vodou. Slot pro paměťové karty schází (šuplíček pojme dvě nanoSIM), na což jsme si však už u OnePlus zvykli.

6,43" AMOLED s 90 Hz

Přední stranu zařízení z velké části zabírá 90Hz Fluid AMOLED obrazovka o uhlopříčce 6,43". Horní i boční rámečky jsou příkladně tenké a ani brada rozhodně nepůsobí nijak rušivě. Kromě vyšší obnovovací frekvence je k dispozici rovněž ambientní displej, který se může zobrazit po klepnutí na obrazovku, zvednutím mobilu, nebo být neustále zapnutý. Ve výbavě nechybí ani optická čtečka otisků prstů s bílým podsvícením, která funguje příkladně. Alternativou biometrického ověření je rozpoznání obličeje (2D sken).

Výkon obstará MediaTek

OnePlus do Nordu2 nasadil procesor společnosti MediaTek, konkrétně 6nm čipset Dimensity 1200, který má mít o 65 % rychlejší CPU a o 125 % výkonnější GPU než předchozí OnePlus Nord. U testované verze najdeme pod kapotou také 12GB operační paměť a 256GB úložiště, základní konfigurace nabídne 6 GB RAM a 128GB úložiště. V obou případech se jedná o paměť typu LPDDR4X. Z krátkého používání můžeme potvrdit, že je telefon extrémně svižný a ani náznakem se nezadrhává či nezpomaluje při multitaskingu či hraní her. Radost nám udělaly také stereo reproduktory, které předchůdci chyběly.

Ptejte se, co vás zajímá

OnePlus Nord2 má kromě výše zmíněného rovněž 65W rychlé nabíjení dvoučlánkové baterie o kapacitě 4 500 mAh či 50Mpx hlavní snímač Sony IMX 766 s optickou stabilizací. Na to, jak telefon fotí a natáčí, ale i na rychlost nabíjení, se zaměříme v následujících článcích, které již brzy najdete na mobilenet.cz. Pokud vás novinka zaujala, můžete si ji od 28. července objednat za cenu 399 eur (v základní konfiguraci), tedy zhruba 10 300 korun.

Technické parametry OnePlus Nord2 5G 12/256 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158,9 × 73,2 × 8,3 mm, 189 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,43" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek Dimensity 1200,
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčervenec 2021, 13 000 Kč
Diskuze ke článku
Samuel Jahôdka
Samuel Jahôdka
Ja by som šiel určite skôr do Galaxy A52/A72.
babatko
babatko
4 500mAh = MEGA BATTERY ?

potom telefony so 6000 su GIGA ?
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No.. nevím... Radši nové Realme..
Petr Benda
Petr Benda
No tak telefon s Mediatekem si můžou nabušit za 11 tisíc do trenclí!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze