Spotify možná chystá vlastní hardware. Našlo díru na trhu?

Spotify možná chystá vlastní hardware. Našlo díru na trhu?
  • Proslýchá se, že hudební gigant Spotify chystá vlastní hardware
  • Zvěsti podporuje například zveřejněná nabídka pracovní pozice
  • Výsledný produkt má být podobně významný jako Amazon Echo či první Pebble Watch

Spotify podle všeho prozkoumává možnost vytvoření vlastního nositelného hardwaru. Tyto zvěsti se šíři z webových stránek zatznotfunny.com, ale něco pravdy by na nich skutečně mohlo být. Mnoho informací sice zatím nemáme, avšak spekulace podporuje nabídka pracovní pozice, kterou Spotify zveřejnilo na svých stránkách. Pozice ve Stockholmském sídle totiž obnáší kromě jiného také „vedení iniciativy pro vytvoření hardwaru přímo od Spotify pro stávající a budoucí zákazníky“. Má se přitom jednat o „kategorii definující produkt ve stylu Pebble Watch, Amazon Echo nebo Snapchat Spectacles“.

Vzhled k jmenovaným produktům, kterým se má hardware blížit, má Spotify vcelku velké ambice. Spectacles byly ukázkovým příkladem debutového hardwaru od čistě softwarové společnosti. Nešlo pouze o obyčejné zařízení, ale místo toho originálně vyplnilo menší mezeru na trhu fotografování, o které možná nikdo ani pořádně nevěděl. Rovněž také zmíněné Echo a Pebble Watch slouží jako důkaz, že zákazníci skutečně chtějí nové kategorie produktů, o čemž svědčí jejich úspěšnost.

Vypadá to tedy, že Spotify nechce vytvořit jen „nějaký fitness náramek s ovládáním hudby“ a poplácat se po rameni. Spotify už bylo z několika stran požádáno o vyjádření se k těmto zvěstem, ale prozatím gigant hudebního průmyslu mlčí. Což ale není nic překvapujícího, ptát se Applu na spekulovaný prototyp iPhonu by asi také ovoce nepřineslo. Pokud se však nějakého stanoviska dočkáme, určitě vás o něm budeme opět informovat.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: techcrunch.com, zatznotfunny.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze