Společnost Light se stahuje z mobilního trhu. Na další Nokii PureView se nepodílí

1
Společnost Light se stahuje z mobilního trhu. Na další Nokii PureView se nepodílí
Fotografie: Nokia
  • Jejím počinem byla loňská Nokie 9 PureView s pěti fotoaparáty
  • Light se nyní zaměřuje na automobilový průmysl

Na netradičně řešené Nokii 9 PureView se kromě HMD Global podílela společnost Light, která se snažila telefonu vnuknout profesionální možnosti focení. Výsledek byl však mírně rozpačitý a běžný uživatel bohaté možnosti nastavení, bez kterých Nokia 9 PureView slušně nefotila, nedocenil. Velký úspěch tak drahá Nokia nesklidila. Možná i to je částečným důvodem, proč společnost Light mění své plány, o kterých informuje androidauthority.com.

Light se přesouvá do automobilového průmyslu, kde se bude zabývat senzory pro práci se vzdáleností, což ocení dnes vznikající autonomní vozidla. Tento krok samozřejmě znamená, že HMD Global musí hledat, a pravděpodobně již našel, jiného partnera pro nadcházející telefon řady PureView.

Již nějaký ten pátek se spekuluje o Nokii 9.3 PureView, která však byla již několikrát odložena, za což možná může i krok společnosti Light. V současné době se hovoří o představení na přelomu 3. a 4. čtvrtletí roku 2020. Jelikož nejde o potvrzený termín, je nutné jej nadále brát s rezervou.