Vlajkové lodi od Nokie se už v letošním roce pravděpodobně nedočkáme

6× aktualizováno
Vlajkové lodi od Nokie se už v letošním roce pravděpodobně nedočkáme
Fotografie: nl.letsgodigital.org
  • Nokia hodlá nasadit nejnovější Snapdragon 865
  • Novinka má disponovat rovněž selfie kamerkou umístěnou pod obrazovkou

Aktualizováno 27. 11. 2020

Podle zdrojů twitterového profilu Nokia Anew se letos již nástupce Nokie 9 PureView nedočkáme. Odhalení zařízení s pravděpodobným označením Nokia 9.3 PureView má být odsunuto na první polovinu příštího roku.


Aktualizováno 17. 11. 2020

Vlajková Nokia 9.3 PureVew od HMD Global by se dle informací od nokiapoweruser.com měla přeci jen ukázat ještě do konce letošního roku. Téměř jistě by ji měla doprovodit Nokia 7.3 s podporou 5G a levnější Nokia 6.3, která se naopak obejde bez 5G.

Aktualizováno 4. 9. 2020

Server nokiapoweruser.com přináší po dlouhé době informace o očekávané Nokii 9.3 (PureView). Zmiňuje se, že údajná testovací fáze spěje ke svému konci a skutečný vlajkový model od HMD Global by se měl v nadcházejících týdnech začít vyrábět. V praxi by to znamenalo, že bychom se během podzimu dočkali oficiálního představení. Nové informace ohledně výbavy nejsou, vycházíme tak nadále z úniků před několika měsíci. Telefon má být vybaven Snapdragonem 865, 120Hz OLED displejem či kvalitními zadními fotoaparáty s možností záznamu 8K videa.

Aktualizováno 5. 5. 2020

O chystané Nokii 9.3 již známe některé klíčové specifikace. Nyní se však můžeme podívat na možný vzhled, který na základě konceptů vytvořil nl.letsgodigital.org. Spatřit můžeme rozměrnější telefon s velkým displejem a malými rámečky. Zopakujme, že čelní fotoaparát bude schován v displeji. Na zadní straně je masivní kruhový modul s pěti fotoaparát, kdy hlavní snímač bude mít 108 megapixelů.

Možný vzhled chystané Nokie 9.3

Souhrnně lze říci, že Nokia 9.3 by měla přebírat dávný vzhled Lumií, což není vůbec na škodu. Na přiložených obrázcích vše umocňuje ještě ikonická žlutá barva, která byla Nokiím vlastní.

Aktualizováno 15. 4. 2020

Budoucí vlajková loď od HMD Global nabírá stále větší zpoždění a čím více se zdržuje, tím se postupně mění její název. Nejnovější spekulace od @nokia_anew mluví o Nokii 9.3. Informace však víceméně souhlasí se staršími úniky. Dnes jsme se dozvěděli, opět od stejného zdroje, že OLED displej by měl mít 120Hz technologii. Čelní fotoaparát bude zřejmě zcela schovaný za displejem, což by bylo velké lákadlo oproti konkurenci. Očekává se také nasazení 108megapixelového fotoaparátu, který doprovodí 64megapixelový snímač, možná pro potřeby přibližování. K představení má bohužel dojít až v srpnu/září, nabízí se veletrh IFA, pokud proběhne. Po hardwarové stránce by však díky Snapdragonu 865 měla Nokia 9.3 nadále patřit ke špičce.

Aktualizováno 30. 1. 2020

Na začátku měsíce jsme vás informovali o rozhodnutí HMD Global odsunout datum představení Nokie 9.2 kvůli možnosti telefon osadit nejnovějším Snapdragonem 865. Dnes však byla na Twitteru publikována informace, že by Nokia v telefonu ráda představila také selfie fotoaparát schovaný přímo pod displej. Podaří se Nokii letos představit sériově vyráběný telefon s tímto druhem fotoaparátu jako první, nebo ji předběhnou společnosti Oppo a Xiaomi, které své prototypy ukázaly již v minulém roce?

Původní informace z 3. 1. 2020

Nokia 9 PureView, která začátkem loňského roku oslnila pěticí fotoaparátů, se nástupce jen tak nedočká. Naznačuje to informace od Nokia Anew. Tento twitterový účet je známý svými úniky ohledně telefonů Nokia a často se mu povede dobře předpovědět nedalekou budoucnost. Tentokrát přinesl informaci o tom, že výrobce, HMD Global, odložil představení nástupce.


Pravým důvodem odkladu má být touha po nasazení Snapdragonu 865. K představení má dojít možná až začátkem podzimu 2020, což je skutečně velmi pozdě. Zejména přihlédneme-li k faktu, že první telefony se Snapdragonem 865 se očekávají již během prvního čtvrtletí roku 2020. Možná i z důvodu odložení se chystaný model nebude jmenovat Nokia 9.1 PureView, ale očekává se spíše označení Nokia 9.2 PureView. Během více než půl roku se však může mnohé změnit.

Diskuze ke článku
Mio
S tím pojmem Nokia jsou spojeny jen samé problémy a člověk jsi už ani nevzpomene na nějakou jejich aktuální "vlajku".
Mara Studna
Mara Studna
Jak to zde čtu,vzbuzuje to dojem,že převzetí Nokie bylo poněkud neštastné.
End
Nokia a selfie pod displejem? Nereálné. Dostane díru jako ostatní a budou rádi.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Jak to zajímavě (znovu) začalo, tak se z Nokie stala taková divná křeč.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze