Špičkově vybavené BlackBerry DTEK60 (oficiálně) prozrazeno

23

Ačkoliv oficiální představení doposud neproběhlo, nové BlackBerry DTEK60 již bylo takřka oficiálně odhaleno přímo na stránkách kanadské společnosti. Novinka zamíří mezi vyšší vrstvy a nabídne například 5,5palcový Quad HD displej, výkonný procesor Snapdragon 820, moderní konektor USB-C nebo čtečku otisků prstů. Vše doplní 21megapixelový fotoaparát.

V minulém týdnu jsme se dozvěděli, že kanadské BlackBerry končí s výrobou hardwaru a zaměří se na software. Neznamená to však, že bychom se nesetkali s novými telefony majícími logo BlackBerry. Výroba samotných zařízení však přešla na partnery kanadské společnosti. Nejde navíc o nic zcela nového a důkazem mohou být modely DTEK50 a DTEK60, které vyrábí čínské TCL. Konkrétně se dnes podíváme na nové BlackBerry DTEK60, které je převlečeným modelem TCL 950. Výrobce sice DTEK60 ještě nepředstavil, nicméně na oficiálních stránkách jej již najdeme.

BlackBerry DTEK60
BlackBerry DTEK60

Novinka je tak věrna vzhledu posledních Alcatelů na našem trhu. Spíše zaoblené tvary však doplňuje zdařilý zadní kryt, na kterém nechybí logo BlackBerry. Telefon je příjemně tenký, v pase má pouze 7 milimetrů, a boky jsou lehce zaoblené. Zcela v normě je pak také hmotnost 165 gramů. Na čelní straně vás může zaujmout dvojice reproduktorů, která slibuje velmi kvalitní zvuk. Většinu čelní plochy však zabírá displej s úhlopříčkou 5,5 palce a Quad HD rozlišením. Pod displejem se žádná tlačítka nenachází a k ovládání slouží tlačítka na displeji. Ta jsou doplněna o nezbytné odemykací tlačítko a klávesy s hlasitostí. Na pravém boku se objevuje ještě volitelná klávesa.

TIP! Recenze BlackBerry DTEK50 – Ceníte si soukromí?

Ambice popasovat s těmi nejlepšími již naznačoval například displej a potvrzení nacházíme pod kapotou novinky. Nasazen je čtyřjádrový procesor Snapdragon 820, který je doplněn velkorysou 4GB operační pamětí a 32GB interním úložištěm s možností rozšíření až teoreticky o 2 TB prostřednictvím paměťové karty. Duší telefonu bude operační systém Android, pravděpodobně ve verzi 6.0.1 Marshmallow s nadstavbou od BlackBerry. Ta přidává některá gesta ze starších BlackBerry, vylepšuje některé části prostředí a především zásadně zvyšuje zabezpečení vašich dat. Bylo upraveno například samotné linuxové jádro systému Android a tím zvýšena jeho bezpečnost, vylepšený byl také bootloader nebo šifrování paměti, které splňuje náročné požadavky pro získání certifikace FIPS 140-2. Současně můžete počítat také s měsíčními aktualizacemi, které přinesou vždy nejnovější bezpečnostní záplaty.

Hlavní fotoaparát na zadní straně disponuje 21 megapixely, automatickým ostřením či přisvětlovací LED diodou a dokáže nahrávat 4K video se 30 snímky za vteřinu. Čelní kamerka by měla mít 8 megapixelů. Z dalších funkcí lze jmenovat čtečku otisků prstů na zadní straně nebo kompletní podporu LTE. BlackBerry DTEK60 také nabídne nový a především oboustranný konektor USB-C. Pevně integrovaná baterie s kapacitou 3 000 mAh by měla zajistit výdrž 24 hodin při běžném využívání.

Aktualizováno 26. 10. 2016

BlackBerry DTEK60 se oficiálně představilo 25. října 2016. Zahájení prodeje na českém trhu objeví již 1. listopadu za 16 499 Kč.

Technické parametry BlackBerry DTEK60

Kompletní specifikace
Konstrukce153,9 × 75,4 × 7 mm, 165 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát21 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:15 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 16 490 Kč

Zdroje: us.blackberry.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Fre ddy
Chtěl jsem si BB DTEK60 koupit, ale prý to bude mít, na BB nezvykle, skleněná záda. Kdo to jednou měl, pochopí a víc už nikdy tuto chybu neudělá. BB si vždy potrpělo na kvalitním, neklouzavém úchopu. No jo, TCL (Alcatel)
Kensi Blye
Kensi Blye
nevypadá špatně. jenom škoda že foťák nemá optickou stabilizaci
Jirka
Akorát to asi bude poslední mobil co tato značka vydala
Peter
Neviem kto si kupi blackberry ked to bude vlastne alcatel.To si kazdy radsej kupi alcatel a da si tam original blackberry launcher a blackberry hub z android marketu a bude mat blackberry. Blackberry konci jedine co bolo na ich mobiloch zaujimave bol prave ten hardware.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze