Sony Xperia Z6 Lite se odhaluje: pětipalec pro středně náročné

9

Není pochyb o tom, že se v příštím roce dočkáme nových Xperií Z6. Otázkou je, kolik modelů se pod tuto rodinku nakonec vměstná. Aktuálně se o něco více spekuluje o Xperii Z6 Lite, která by měla stát v pomyslném středu.

Sony Xperia

Poměrně nedávno se spekulovalo, že Xperií Z6 přijde hned několik a lišit se budou především velikostí displeje. Zároveň se však nad řadou Xperia vznáší strašák v podobě zeštíhlení portfólia. Až příští rok nám ukáže, jak to nakonec dopadne, nicméně nyní se objevily podrobnější informace o Xperii Z6 Lite, která by výbavou i velikostí měla stát mezi klasickým modelem a verzí Compact. Z6 Lite poskytne uživateli 5palcový displej s Full HD rozlišením. Pod její kapotou bychom měli najít moderní procesor Snapdragon 650, který byl donedávna označován jako Snapdragon 618.

Sony Xperia Z5
Současné portfolio Xperií Z5

Objevily se také informace, že by se Xperia Z6 Lite měla objevit v prodeji zhruba v květnu 2016 za očekávanou cenu 385 dolarů, tedy necelých 10 tisíc korun bez daně. Jde však prozatím o velmi předběžné informace, které je nutné brát s jistou rezervou.

Zdroje: mobile-dad.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Areon
5" displej? A to klasická Z6 bude mít 5,2"? Doufám, že to přejmenujou. Řada Z by měly být podle mě jen TOP telefony značky. Takovéto parazitování na vlajkách ve stylu Huawei se mi nelíbí.
Jaroslav Pikl
Jaroslav Pikl
Je to pořád dost peněz. Pokud nezmění ceny u svým mobilů, firma bude opět v červených číslech. Je to začarovaný kruh.
Radim
Jak začnou takhle motat střední a top třídu mezi sebe tak to bude kupovat ještě míň lidí. Teď jsem prodával svoji xperii a byl jsem rád, že jsem se ji vůbec zbavil. To, že Xperie špatně fotí je už asi dost rozšířené a prodat potom takový telefon není vůbec lehké. Nechci být zlý, ale na to jak kvalitní moduly foťáků Sony vyrábí, tak to jak zle Xperie fotí je pro mě dnes už jasný záměr od Sony a trochu jim přeju aby si na tom vylámali zuby. Zrovna oni kteří dokáží s fotoaparáty divy, mám od nich rx100 v první generaci a nejen, že na takovou kvalitu telefon asi nikdy nebude stačit, ono už kvalita samotná je šokující. Proto tyhle záměrně špatně fotící smarty beru jako kudlu do zad od nich.
Henry
Mám takový pocit, že to bude spíš Xperia M6

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze