Sony Xperia Z1 a Z Ultra dostávají aktualizaci firmwaru

19

Na dva nejdražší a nevybavenější přístroje v portfoliu Sony Mobile právě v těchto dnech přichází nová aktualizace softwaru. I když ani vlajková Xperia Z1 ani tabletofon Xperia Z Ultra prozatím nedostávají nový Android, balík nových funkcí a oprav v novém firmwaru není vůbec zanedbatelný.

V případě Xperie Z1 nese firmware přesné označení 14.1.G.2.257. Vylepšení spočívají hlavně v oblasti fotoaparátu, který je u Xperie Z1 jedním z největších marketingových lákadel. Ten už sice byl upravován i v předchozích updatech, stále mu však k dokonalosti něco málo chybí, na což jsme upozorňovali i v naší podrobné recenzi z konce září. Zlepšen byl algoritmus fotoaparátu a také jednotlivé režimy. Znát by to mělo být hlavně na lepší kvalitě fotografií, na což jsme moc zvědaví.

Sony Xperia Z1 a Z Ultra na fotografiích ze souběžného testování

Firmware 14.1.B.1.532 přináší majitelům tabletofon Xperia Z Ultra zvýšení a zpřesnění citlivosti dotykového displeje, a to zejména při práci s různými dotykovými pery, což může tak trochu souviset i s nedávným představením multifunkčního pouzdra Power Cover CP12, které právě stylus obsahuje.

TIP! Sony s mobily vzdává USA, zaměří se hlavně na Japonsko a Evropu

Aktualizace poněkud překalibruje displej pro údajně „lepší a jasnější zážitek“ z jeho pozorování. Zlepšit by se měla také energetická náročnost softwaru, což by se mělo pozitivně projevit na delší výdrži baterie. Do třetice všeho dobrého bylo také upraveno Exchange připojení pro rychlejší synchronizaci e-mailů. Změny vyjmenované v tomto odstavci jsou společné pro oba telefony zároveň.

Aktualizace by měla být postupně dostupná jak přes OTA, tedy přímo z telefonu skrze aplikaci Update Center a nebo kabelem po spojení s PC přes programy Update Servis či PC Companion.

Zdroje: blogs.sonymobile.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
JaroB
Tu je hodnotenie fotoaparátu Z1 od renomovanej stránky zaoberajúcou sa fotooptikou a fotoaparátmi. Sú to odborníci ktorý vedia dostať z foťáku čo dokáže. Takže si myslím, že foťák v Z1 je špička už teraz a po upgradoch to bude len a len lepšie.

http://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-Xperia-Z1-overview-Serious-challenger-to-Nokia-Lumia-1020
Mato
Ak ju mate este v redakcii, bolo by fajn nieco nafotit a ukazat, som velmi zvedavy na tento slubovany update...
Xzeit
Velké mínus tohoto mobilu je, že mu nedali pořádný xenonový blesk.
Maroš
Takže SP, teraz Z1. Už len počkať na L. Pokiaľ sa naňho dostane. Neviete niečo o ňom?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze