Sony Xperia SP dostává menší aktualizaci, stále jde o Android 4.1

31

Japonský zástupce vyšší střední třídy, na jaře představená Xperia SP, se v těchto dočkala menší aktualizace, která vylepšuje běh systému a přináší i drobné novinky, které by ji měly v očích zákazníků zatraktivnit. Bohužel však aktualizace nepřináší očekávaný Android 4.2.

Sony Xperia SP byla představena v březnu letošního roku jako zástupce vyšší střední třídy, který nabízí velký HD displej, výkonný procesor nebo velmi dobře zpracované informování o zmeškaných událostech pomocí svítícího proužku pod displejem. Při startu prodeje Sony nasadilo Android 4.1 a samozřejmě se očekává, že u takto vybaveného modelu dojde na aktualizaci. Ta nyní přichází, nicméně novější Android nepřináší.

Přečtěte si: Recenze Sony Xperia SP – Zraněný sportovec

Sony Xperia SP

Stále se tedy jedná o Android 4.1.2 Jelly Bean, firmware však povýšil na verzi 12.0.A.2.245. Mezi novinky patří rozšíření počtu mini aplikací, které lze spustit přes již běžící aplikaci a dostanete se k nim přes naposledy spuštěné aplikace. Další novinkou je rychlé nastavení, které se dostalo do informační lišty. Vylepšen byl údajně také fotoaparát, který nyní produkuje lepší snímky především v horších světelných podmínkách. Spodní lišta s tlačítky se přebarvila z šedé na černou a displej by teď neměl působit tak vybledle.

Aktualizace je v těchto dnech šířena na obě verze Xperie SP (3G i LTE). Všechny modely ji však nedostanou v jeden den a tak může čekání nějaký ten den trvat. Pokud se k vám nová verze firmwaru již dostala, podělte se s ostatními o dojmy v diskuzi pod článkem.

Technické parametry Sony Xperia SP

Kompletní specifikace
Konstrukce130,6 × 67,1 × 10 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,6" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8960, CPU: 2×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor2 370 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 3:28 hodin
DostupnostQ2 2013,

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Matisek
Máte nepresné informácie, ako vidím, vy ste SP-čko po aktualizácii v ruke nedržali... tá spodná lišta s tlačítkami nie je čierna, ale mení farbu podľa schémy, resp. pozadia, takže je priehľadná! A Xperia SP nedostane android 4.2, ale rovno 4.3 ...asi nestačí len skopírovať informácie z iného webu.
Pavel Gajdoš
Pavel Gajdoš
Víte co je směšné? Psát o minoritních aktualizacích. Tak třeba na mém stařičkém Galaxy Y mi přišlo přes 10 aktualizací za rok ;)
Tamarev
Změnili jen něco v grafice + to rychlé nastavení. Wifi neopraveno, u foto hlásí uživatelé na Xda problém do žluta ,,before taking a picture it change its color something like yellowish,,
roman
Vim ze je to temer mimo misu, ale kdo mate Galaxy S III.. ted jsem doinstalovam mensi aktualizaci take stale 4.1

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze