Sony Xperia E1 a Xperia T2 Ultra: známe evropské ceny

14

Japonské Sony tento týden představilo hned dva nové telefony. Levnou a hudebně zaměřenou Xperii E1 a cenově dostupnější tabletofon Xperia T2 Ultra. Doposud jsme o cenách mohli jen spekulovat. Nyní již jsou k dispozici první evropské odhady.

Sony Xperia E1 je telefon spadající do nižší třídy. Ve výbavě objevíme čtyřpalcový displej, 3megapixelový fotoaparát, procesor Snapdragon 200 s 512 MB RAM. Operačním systémem je Android 4.3 Jelly Bean. Při úterním představení jsme tipovali cenu do čtyř tisíc korun a dle všeho se zdá, že jsme se trefili. V sousedním Německu by Xperia E1 měla prodávat za 139 €, což je v přepočtu zhruba 3 800 Kč. Pokud máte zájem spíše o variantu s podporou dvou SIM karet, přidejte si k ceně 10 €. Po přepočtu nám vychází přibližně 4 100 Kč.

TIP! Nová Sony Xperia E1: čtyřpalcový hudebník

Sony Xperia E1

Cenový odhad z Německa se objevil také v případě tabletofonu Xperia T2 Ultra. Při představení se zdálo, že půjde o cenově dostupnější telefon s šestipalcovým HD displejem, který nabídne Snapdragon 400, 1 GB RAM, podporu LTE i NFC nebo 13megapixelový fotoaparát. Předběžná cena se však pohybuje na hranici 399 €, což je přibližně 11 000 Kč. Stájová Xperia Z Ultra je přitom dražší pouze o tři tisíce korun a nabízí nesrovnatelně lepší displej i hardware. Avšak stále nejde o konečné částky a uvidíme, jaké cenové hladiny nasadí Sony v České republice.

TIP! Sony Xperia T2 Ultra představena: tabletofon pro středně náročné

Sony Xperia T2 Ultra

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Naposledy upraveno: 15. 1. 2014 17:08
Ceny su v pohode sice Z ultra ma vačši displej ale mne by osobne vyhovoval 6" + T2 ultra ma hw spušť fotáku + si mylsim že ovela lepší 13mpx fotak s led diodou :) osobne si počkam na recenziu a asi dondho pojdem :) btw a xperia E1 nemá snapdragon 200 ku ?
Petr
Minule jste u E1 psali Snapdragon 200
Samuel Migas
Samuel Migas
Škoda, za tú cenu by sa tam vosla aj väčšia RAM-ka
iOSHater
A cena toho T2 v dualsimové verzi známá není?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze