Sony Xperia 8 je šestipalcová odolná novinka pro Japonsko

11
Sony Xperia 8 je šestipalcová odolná novinka pro Japonsko
  • Sony si pro japonský trh připravilo novinku střední třídy s procesorem Snapdragon 630
  • Má protáhlý displej s poměrem stran 21:9
  • Na zadní straně operují dva fotoaparáty
  • Příjemným překvapením je zvýšená odolnost proti vodě a prachu

Sony dnes představilo pro japonský trh novinku a jde o smartphone mířící do nižší střední třídy. Vzhledově navazuje na u nás prodávané Xperie 10 a 10 Plus. Jde tedy především o protáhlý design s displejem o poměru stran 21:9, který má rámeček nahoře, zatímco po stranách a bocích jsou minimální. Samotný IPS panel má 6palcovou úhlopříčku a Full HD+ rozlišení. Chráněn je dokonce nejnovějším sklíčkem Gorilla Glass 6.

Sony Xperia 8

Pro Sony je typické, že šetří na hardwaru a nejinak je tomu i v tomto případě. Xperia 8 si musí vystačit s prastarým procesorem Snapdragon 630. V kombinaci se 4GB operační pamětí by však neměl být problém s běžným používáním Androidu 9.0 Pie. Systém si můžete zabezpečit čtečkou otisků prstů, jejíž místo je na pravém boku. Baterie telefonu svou kapacitou 2 760 mAh rozhodně neoslní. Na druhou stranu Xperie zpravidla mívají dobrou výdrž i přes počáteční papírové předpoklady. Nabíjení probíhá skrze USB-C.

Na zadní straně je dvojice fotoaparátů. Hlavní 13megapixelový je doplněn o 8megapixelový teleobjektiv, což je příjemné překvapení v nižší střední třídě. Pomocí sekundárního snímače lze scénu dvakrát dvojnásobně přiblížit bez ztráty kvality. Telefon se může pochlubit 64GB interní pamětí, podporou paměťovek i dvou SIM karet a nepostrádá ani NFC. Jednoznačnou přidanou hodnotou je pak zvýšená odolnost proti vodě a prachu se stupněm krytí IP68.

Sony Xperia 8 zamíří zřejmě výhradně na japonský trh, což je možná trochu škoda. Na druhou stranu oznámena cena atakuje v přepočtu téměř 12 tisíc korun, což je s ohledem na použitý hardware velmi sebevědomé.

Sony Xperia 8

Rozměry158 × 69 × 8,1 mm, 170 g
DisplejTFT IPS, 6" (2 560 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 630, 8×2,2 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor2 760 mAh
Diskuze ke článku
Petarda
No jo, úúúplnej kompakt. Podle baterky určitě. A hnusná nudle k tomu.
Pepe
Japonsko je taky specifický trh - většina jeho atypických specifik se mi líbí,
ale dát do takového telefonu SD630...
Mat
Nepoučitelní idioti.
End
Netušil jsem že Sony v cenách LG překoná ale jak vidím tak ano :D už u Q70 sem si říkal 10 tisíc za ten mobil je dost šílené a to má parametry:
S675, 4GB RAM, 64GB Interní paměť, 32+13+5MPx s baterií 4000mAh a IP68 s MIL-STD-810G compliant, tak Sony tomu nasadí ještě větší cenu a parametry horší než LG, nechápu co tím Sony sleduje jestli má rádo propady své mobilní divize...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze