Sony Xperia 1 III získala ocenění „Multimediální chytrý telefon roku“

9
Sony Xperia 1 III získala ocenění „Multimediální chytrý telefon roku“
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Xperia 1 III byla vyvíjena ve spolupráci s odborníky, kteří se podíleli na vzniku fotoaparátů série Alpha
  • Disponuje ostřením Real-time Eye AF či 120Hz displejem

Společnost Sony získala při udílení uznávaných cen Expert Imaging and Sound Association Awards celkem sedm ocenění v oblasti digitálního zobrazování, mobilních technologií a domácích projektorů, včetně ocenění za „Multimediální chytrý telefon roku“ za nedávno testovaný model Xperia 1 III.

Sony Xperia 1 III – videorecenze

Xperia 1 III byla vyvíjena ve spolupráci s odborníky, kteří se podíleli na vzniku fotoaparátů série Alpha, jež jsou známé pro svou špičkovou technologii automatického ostření. Novinka tak nabízí rychlé kontinuální automatické ostření (AF) u všech objektivů a technologii Real-time Eye AF. Kromě toho je Xperia 1 III jako první telefon na světě vybavena variabilním teleobjektivem, který doplňuje snímač Dual-PD a 4K HDR OLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz.

Sony Xperia 1 III

Rozměry165 × 71 × 8,2 mm, 187 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 120 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GB, microSDXC
Akumulátor4 500 mAh
tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Martin Vit
Martin Vit
Já se obávám, že tento telefon mělo Sony už uvolnit minulý rok v rámci 1II, aby s konkurencí drželo krok se vším všudy nebo ji i předehnalo. 1II bylo zklamání především díky fotovýbavě, 1III nabízí velmi zajímavou soustavu, ale...má stále malé čipy hlavního, širokoúhlého objektivu oproti konkurenci, takže detaily se na smetánku nikdy nedotáhne, ale cena je vlastně stejná. Neumí pořádně ani 6-10x hybridní zoom, zkrátka zoom končí 4.5x optickým přiblížením a další je nepoužitelný. Nej konkurence pořizuje velice slušné 20x hybridní přiblížení. Chválím jack, slot na karty, ale nejsem fanoušek staré konstrukce s vykrojením na přední straně. Telefon to je velice všestranný, pěkný, nicméně ve velmi těžké dnešní konkurenci z řad Xiaomi, Samsungu, Oppa, Viva, Oneplus, Honoru a Applu má tento telefon složitou pozici a spíš je pro skalní příznivce. Stále nemá rychlé napájeni, nechápu velmi špatnou selfie kameru, když má vykrojení a nelze odemykat přes selfie kameru. Zde bych očekával 3D scan po vzoru Applu.
Titan Irael
Titan Irael
Sony xperia 1 iii je prvotřídní zboží, stačí se podívat na srovnávací testy na YouTube, podání barev odpovídá realitě, oproti přepáleným Plastungům, má to jack a hardwarovou spoušť fotoaparátu. Rychlost systému android a odladěnost je opravdu na úrovni: /watch?v=JMyciDXZEe8
Je to praktický telefon bez "moderních" nesmyslů, výkrojů na displeji atd...
Co tu píše Vít je k smíchu, Xperii jsem si předobjednal a dostanu k tomu sluchátka za 8K.
A že fotí špatně? Zde je další srovnání, podání barev u Sony na profi úrovni: /watch?v=T9mxNTZ0s8Q&t=70s
Mara Studna
Mara Studna
Xperia 1 III je špičkový stroj a Ti co toto ocenění udělili jsou profíci a ne Amatéři.A pokud ani tento argument nestačí,pak nemá vůbec smysl se bavit s těmi,kdo toto ocenění ignorují,asi tak a tečka.Takže Vy věční kecálkové,co tady už nejméně 4 roky blafete,že to má SONY zabalit,tak tady to máte a budte už zticha.Jasný argument-stačí!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze