Sony WH-1000XM3 jsou tu. Poslechněte si ticho se sluchátky, co se nabijí za 10 minut

Sony WH-1000XM3 jsou tu. Poslechněte si ticho se sluchátky, co se nabijí za 10 minut
Fotografie: sony.com
  • Sony na veletrhu IFA 2018 představilo sluchátka s pokročilou funkcí odstranění okolního hluku, která budou dostupná na podzim 2018
  • Sluchátka umí přizpůsobit odstranění okolního hluku nadmořské výšce (například v letadle)
  • Výdrž sluchátek je až 30 hodin a funkce rychlého nabíjení zajistí 5 hodin přehrávání po pouhých deseti minutách nabíjení prostřednictvím USB-C

Kvalitních sluchátek s dlouhou výdrží a spolehlivou funkcí odstranění okolního hluku není nikdy dost. A právě taková by měla být i nová sluchátka od Sony nesoucí označení WH-1000XM3. Co všechno sluchátka umí a jestli mají čím překvapit se dozvíte v našich prvních dojmech.

Vzhled a pohodlí

Vzhled, stejně jako pohodlí, je u větších sluchátek s hlavovým mostem jedním z důvodů, který může rozhodnout o tom, zda-li si sluchátka koupíte. U Sony s tímto naštěstí problém nemají a sluchátka WH-1000XM3 se budou dodávat v elegantní černé a platinově stříbrné se zlatými detaily. Pokud však vyhledáváte sluchátka, která zaručí, že se za vámi budou lidé na ulici otáčet, poohlédněte se jinde.

Sony WH-1000XM3

Z hlediska komfortu je důležité, že díky hlubší mušli a silnějšímu polstrování hlavového mostu mají být sluchátka při nošení pohodlná. Abyste sluchátka nepoškodili, dostanete k nim zároveň i stylové textilní pouzdro.

Zvuk a další funkce

Dobrou zprávou je, že sluchátka 1000XM3 staví na nově vyvinutém HD procesoru pro odstranění okolního hluku QN1, který má mít přibližně čtyřnásobně vyšší výkon než předchozí procesor. Zvuky z okolí jsou navíc zachycovány duálními mikrofony, díky kterým bude váš poslech ještě lepší. Pokud rádi létáte, mohou být pro vás sluchátka Sony WH-1000XM3 tím nejlepším, co je momentálně na trhu k dostání. Jsou totiž vybavena funkcí optimalizace atmosférického tlaku, která umožňuje, aby se výkon odstranění okolního hluku přizpůsobil vysoké nadmořské výšce. Využívá k tomu senzory, které zjišťují tlak vzduchu a v závislosti na něm potom odstranění okolního hluku optimalizují.

Sony WH-1000XM3

HD procesor pro odstranění okolního hluku QN1 však není určen pouze k odstraňování hluku, ale zodpovídá také za vysokou kvalitu zvuku s 32bitovým zpracováním audio signálu kombinujícím DAC s funkcí zesilovače. Funkce rozpoznání aktivity zase dokáže rozpoznat, v jaké situaci se nacházíte. 1000XM3 volí mezi třemi automatickými režimy, které vám umožní slyšet hudbu i zvuky okolí zároveň: Při chůzi uslyšíte společně s hudbou veškeré zvuky z okolí. Při čekání uslyšíte kromě hudby také, když na vás někdo promluví. Nebo se můžete díky odstranění okolního hluku ponořit do hudby při cestování vlakem či autobusem.

Sony WH-1000XM3

Režim Quick Attention Mode umožní, abyste slyšeli, co se okolo vás děje, aniž byste si museli sluchátka sundat. Položením pravé ruky na kryt sluchátka okamžitě ztlumíte hudbu, takže budete moci rychle reagovat na podněty ve svém okolí. Kromě toho, že sluchátka 1000XM3 nabízejí s aktivovaným odstraněním šumu až 30hodinovou výdrž baterie, disponují také zdokonalenou funkcí pro rychlé nabíjení Quick Charging, která zajistí 5 hodin bezdrátového přehrávání po pouhých deseti minutách nabíjení prostřednictvím USB-C.

Sluchátka s technologií Google Asistent budou dostupná již na podzim 2018 za cenu 9 958 Kč.

Diskuze ke článku
Tommy
Mam predchozi Sony WH-1000XM2 a jsou dokonaly, tyhle budou jeste dotazenejsi... Pecka
honza
mam prvni generaci a vesmes me na nich trapi jen malo hluboke musle. mam blbej design usi a tlaci se mi na stredu az na na peny na magnetu a to po par hodinach uz proste zacne bolet.. jestli opravdu tyhle musle budou upraveny, tak je koupim. 3x vetsi zivotnost je realne jedinej bonus navic za 10 tisic (odhlucneni uz ted je na pohodu a dostacujici), ale ty sluchatka jsou proste na svuj pomer cena/vykon kvalitni a kvuli zvysenymu pohodli si je nemam problem koupit znovu... chtel jsem zkusit jiny, jelikoz druha generace byla vylozene o vetsi baterce a nic navic, coz by mi na otlaceny usi nijak neresilo, ale kdyz uz ted bude zmena, tak vlastne vim do ceho pujdu a to tentokrat asi bude i dobre
Jméno
Mám 1000XM2 a vŕzgajú plasty

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze