Sony Xperia XZ3 je tu. Nabízí 6palcový OLED HDR displej a nejnovější Android 9 Pie

32
Sony Xperia XZ3 je tu. Nabízí 6palcový OLED HDR displej a nejnovější Android 9 Pie
  • Po půl roce od představení Xperie XZ2 Sony představilo novou generaci své vlajkové lodě s názvem Xperia XZ3
  • Nabídne vylepšený OLED HDR displej s tenčími rámečky, úhlopříčkou 6 palců a poměrem stran 18:9
  • Výbava čítá Snapdragon 845, 19Mpx fotoaparát a nezapomnělo se ani na odolnost vůči vodě a prachu

Sony zrychluje proces představování nových zařízení, a tak se po půl roce od představení Xperie XZ2 dočkáváme nástupkyně XZ3. Bere si to nejlepší z Xperie XZ2 a XZ2 Premium a přidává některé věci navíc. Zapracovalo se jak na fotoaparátech, tak na displeji a uživatelském prostředí, které by mělo usnadnit ovládání velké plochy jednou rukou. Dobrou zprávou navíc je, že novinku bude možné předobjednat již za pár dnů.

Sony Xperia XZ3

Sony zapracovalo i na designu, tělo již není „vanička“ a opticky působí mnohem tenčím dojmem. Výrazným prvkem je také samotný displej, který má po bocích jen velice tenké rámečky a díky zaoblenému sklu volně přechází do hliníkového rámečku. Větší je prostor pod a nad displejem, Sony se však stále drží designu bez „notche“, což kvitujeme. Na první pohled si XZ3 nespletete, rukopis Sony je i tentokrát cítit z každého detailu. Tělo je opět odolné dle certifikace IP65/IP68 a novinka bude k dispozici hned ve čtyřech barvách: Black, White Silver, Forest Green a Bordeaux Red.

Inovovaný displej má 6palcovou úhlopříčku a poprvé u smartphonů Sony také OLED HDR technologii. Jedná se o QHD+ panel, který má mít mnohem lepší podání barev i samotnou ostrost, což od OLED panelu tak trochu očekáváme. Sony jej zakládalo na zkušenostech s panely ve svých televizorech Bravia OLED a pro ochranu je nasazeno sklo Gorilla Glass páté generace.

Sony Xperia XZ3

Zajímá vás, co ukrývá Xperia XZ3 uvnitř? Pochopitelně jde o osmijádrový Snapdragon 845, tomu sekunduje 4GB operační paměť RAM a 64GB interní paměť. Vzhledem k většímu displeji muselo Sony zapracovat také na uživatelské nadstavbě, která přináší novou funkci Side sense. Stačí poklepat na bok telefonu a XZ3 vám seskupí všechny aplikace, které nejčastěji používáte. Ovládání jednou rukou se tak podstatně zjednoduší. Xperia XZ3 bude také jedním z vůbec prvních smartphonů, které na trh dorazí již s předinstalovaným Androidem 9 Pie.

U Sony se často skloňuje kvalita fotoaparátu. Výrobce vylepšil i ten – nový snímač má 19 Mpx a měl by podávat lepší výsledky. Selfie kamera disponuje 13Mpx rozlišením a půjde dle slov Sony o nejlepší selfie kameru ve své třídě. Bude s ní možné tvořit i selfie s bokeh efektem.

Sony Xperia XZ3

Ve výbavě dále nechybí stereo S-Force Front Surround Sound reproduktory, které mají nabídnout o 20 % vyšší hlasitost oproti Xperii XZ2. Sony nezapomnělo také na technologii LDAC pro kvalitní bezdrátový poslech a DSEE HX, která „dopočítá“ komprimované hudební soubory na soubory s vyšším rozlišením. Stejně jako u XZ2 bude k dispozici pokročilý systém vibrací Dynamic Vibration System, který dotváří zážitek z filmů a her. Baterie nabídne kapacitu 3 300 mAh, což je o trochu více než nabídla Xperia XZ2, bezdrátové nabíjení nechybí.

Předobjednávky na tuzemském trhu startují již 17. 9., jako dárek Sony přidá on-line kód ke hře Call of Duty: Black Ops 4 pro PlayStation 4. Cena novinky činí 19 990 Kč.

Technické parametry Sony Xperia XZ3

Kompletní specifikace
Konstrukce158 × 73 × 9,9 mm, 193 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát19 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:53 hodin
Dostupnostzáří 2018,
Diskuze ke článku
Vašek J.
Vypadá úplně parádně, konečně je Sony trochu současný, ale pořád Sony. Jen ta čtečka v půlce zad :-/
Lukaa
První Sony o kterým bych uvažoval.
Super.
Arny2
Vypadá to opravdu dobře
Honzík
Teda mně se to fakt líbí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze