Sony připravuje špičkové WhiteMagic displeje, dočkáme se už příští rok

8

Před několika dny proběhla v japonské Jokohamě výstava FPD International 2012, kde společnost Japan Display Inc., složená z výrobců Sony, Hitachi a Toshiba, prezentovala zbrusu nové displeje, které plánuje nasadit do svých produktů již příští rok.

Nás samozřejmě nejvíce zajímají displeje pro mobilní telefony a tablety, protože by je mohla Sony použít ve své řadě Xperia. Již před časem jsme vás informovali, že Sony plánuje na příští rok Xperii s 5 palcovým displejem a tyto informace se nadále potvrzují. Na výše zmíněné výstavě byl prezentován 5 palcový displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů, které dává jemnost 438 PPI. Dalším prezentovaným displejem byl sedmi palcový panel, který by mohl být použit v tabletu. Rovněž nabízí velmi vysoké rozlišení, konkrétně jde o 2560 x 1600 pixelů, jemnost činí 431 PPI. Jde tedy o stejné rozlišení, jako nabízí Nexus 10, jenže použité na menší ploše.

Oba displeje nabídnou technologii WhiteMagic, kterou můžete znát z Xperie P, a která přináší matici RGBW. Bílý pixel navíc vytváří jasnější obraz a šetří energii. Displeje se dále budou chlubit technologií Pixel Eyes, která značí integraci dotykové části přímo na displej. Výhoda tohoto spojení je nasnadě. Nové displeje jsou extrémně tenké, zhruba lehce nad 1 milimetr. Vítáme rovněž použití technologie IPS-NEO, která vylepšuje pozorovací úhly a zvyšuje kontrast.

Bude velmi zajímavé sledovat, s čím Sony příští rok přijde a zda se špičkových displejů dočkáme už při představování nové řady začátkem roku.

Zdroje: crazyengineers.com, diginfo.tv

Diskuze ke článku
Romualdo
To je velmi vítaná zpráva.
Sony mělo použít WhiteMagic displej u všech svých letošních modelů od vyšší střední třídy!
Jinak FullHD rozlišení v mobilu je zbytečné a drahé.
Je vidět, že rok 2013 bude ve znamení extrémů: vlajkové lodě všech značek nabídnou 5" displeje s FullHD rozlišením a praktičnost je ta tam.
ha
nechcu vidět výdrž!!dávám tomu pár hodin!
Romualdo
Sony Xperia P: baterie 1305 mAh, displej WhiteMagic 4" 540x960, procesor 1Ghz dvoujádro.
Výdrž = katastrofa!!!
Test: http://blog.gsmarena.com/sony-xperia-p-battery-life-gets-tested-1305mah-found-lacking-by-whitemagic-creen/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze