Sony Ericsson Xperia arc oficiálně v prodeji konečně i v Česku

3

Pár dní po očekávané Xperii neo přichází na český konečně přichází oficiálně do volného prodeje též model Xperia arc, stále ještě letošní vlajková loď švédsko-japonského výrobce Sony Ericsson. Podívejte se kolik stojí.

Analýza - Proč nejsou telefony Sony Ericsson včas na trhu? (dva názory)

Sony Ericsson Xperia arc byla představena již v lednu na kongresu CES 2011 v Las Vegas a tuzemský trh přichází stejně jako v případě modelu Xperia neo na řadu až nyní. Jedná se o prozatímní vrchol nabídky výrobce. Nabídne 4,2 palcový Bravia displej s FWGA (480×854 pixelů) rozlišením, jednojádrový gigahertzový procesor Scorpion nebo 8 megapixelový fotoaparát s podporou nahrávání HD 720p videa. Hlavním trumfem celého přístroje je však prohnutý design s tloušťkou v nejužším místě pouhým 8,7 milimetru. Xperia arc se tak bezpochyby odlišuje od množství dnešních černých placek. Více o telefonu se dozvíte v naší recenzi.

Sony Ericsson Xperia arc - fotografie z recenze
Tip: přečtěte si také článek - Recenze Sony Ericsson Xperia arc: fešák s výkonem

Smartphone se začíná oficiálně prodávat za, oproti modelu Xperia neo, nepříliš příznivou cenu 12090 korun. Vzhledem k faktu, že zmíněné neo stojí cca osm a půl tisíce a nabídne v podstatě, snad kromě displeje, totožný hardware i software si jistě mnoho potencionálních zájemců koupi arcu několikrát rozmyslí, zvláště když je dvoujádrová konkurence cenově velmi blízko. Xperii arc můžete oficálně zakoupit ve dvou barevných variantách, tedy blue (modrá) a silver (stříbrná), a to například skrze kliknutí odkaz na oficiální český e-shop výrobce níže.

Technické parametry Sony Ericsson Xperia arc

Kompletní specifikace
Konstrukce125 × 63 × 8,7 mm, 117 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,2" (854 × 480 px)
Fotoaparát8,1 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 205
PaměťRAM: 335 MB, vnitřní paměť: 512 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2011, ?

Zdroje: obchod.sonyericsson.cz

Diskuze ke článku
Daff.cz
Zdravím, nevím jak vy, ale já tam stále vidím NENÍ SKLADEM !!!
JohnyAsbest
no na to, že ji už vlastním už 3. měsíc, tak to je pokrok. Spíše čekám, kdy se objeví aktualizace na 2.3.4 - takovej galaxy ace ho už má, ono ten software co má Nexus S není k zahození a má lépe zobrazené ikonky na horní notifikační liště.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze