Sony Ericsson W880i: nové fotografie a shrnutí

Zanedlouho začne fanouškům Sony Ericssonu nový rok. Ačkoli se na veřejnost dostalo několik nových telefonů na fotografiích před oficiálním představením, zatím je vlajková loď zahalena tajemstvím. Jedním z odtajněných modelů je Walkman W880i, zrekapitulujme si tedy vše, co o něm víme.

Od Sony Ericssonu jsme se dozvěděli, že se chystají ultratenké telefony, přírůstky do řady Walkman, nové Cyber-shoty, možná i telefony Handycam (videomobily) a Bravia (telefony zaměřené na mobilní televizi). Objevily se i spekulace, že chytré telefony ponesou označení Vaio, což jsou notebooky společnosti Sony. Tato vize však pochází z neoficiálních zdrojů a při opatrnosti vývojářů Sony Ericssonu je nepravděpodobná.Nicméně potvrzeno je, že se dočkáme velmi tenkého Walkmanu Sony Ericsson W880i s kódovým označením Ai.

Telefon se chlubí tenkým tělem z plastu - o přední straně není dosud potvrzeno, zda jde o kov nebo plastovou imitaci - pravděpodobnější je však kov, možná dokonce ocel. Tělo by mělo mít celkem malé rozměry a úchvatnou tloušťku, která není provokativně malá, nicméně bouli na saku dělat nebude: 9,4 mm. Displej slibuje nevalné rozlišení 176x220, ale z obrázků je zřetelná jemnost bodů a písmo velmi málo "čtverečkované", mohlo by se tedy jednat o malý displej s velkým rozlišením 320x240 bodů. Nebude chybět propracovaný hudební přehrávač, možná se konečně naučí české znaky, které dělaly dosud SE problémy. Nezbytný je slot pro paměťové karty, ten nechybí; tenké tělo si však nemohlo dovolit velké Memory Stick Duo a tak budeme moci používat jen Memory Stick Micro, které nenabízejí větší kapacitu, než 2 GB. Menu možná dostane novou strukturu, jak prozrazuje fotografie:

Dočkáme se podpory UMTS a videohovorů, EDGE ale bude nejspíš chybět. Fotoaparát bude ten samý jako z Sony Ericssonu W850 - tedy dvoumegapixelový bez autofocusu. Změna ale proběhne částečně v ovládání - přístroj se bude zapínat klávesou C. Mezi další funkce patří TrackID, internetový prohlížeš, RSS čtečka a odesílání fotografií do blogu bez nutnosti používat prohlížeč, což jsme poprvé mohli vidět u SE K800i.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze