Sony Ericsson K790i a K800i: dejte sbohem K750i

2

Model K750i nestačil ani zastarat a Sony Ericsson už představil dvojici jeho nástupců! Mají špičkové fotoaparáty s rozlišením 3,2 megapixely, displej s vysokým rozlišením a K800i navíc podporuje sítě 3.generace. Co ještě nabídnou?

Tip: přečtěte si také:
preview Walkman véčka W300i a jeho sourozence Z530i.
preview vybaveného modelu střední třídy K510i
preview klasického modelu nižší střední třídy K310i.

Zatímco si Sony Ericsson K750i užívá nejlepší prodeje, vyhřívá se na čelních místech v žebříčcích hodnocení mobilních telefonů, byli představeni jeho nástupci. Množné číslo je na místě, protože zde máme dva identické telefony. Jediným rozdílem jsou možnosti datových přenosů. Zatímco model K790i podporuje EDGE, vybavenější K800i podporuje rovnou sítě 3.generace UMTS a má nad displejem kamerku pro videohovory. Další výbava je již zcela shodná. Vylepšení oproti současné K750i sice není tolik, ale ta, která zde jsou, určitě stojí za to.

Větší, těžší, chytřejší

Vnější vzhled napovídá, že telefon je určen konzervativním masám, designové výstřelky nečekejme. Oproti K750i narostl telefon ve všech rozměrech, tělo telefonu má nyní 106 × 47 × 18 milimetrů. Posuvná krytka fotoaparátu navíc přidává ještě 4 milimetry. Hmotnost se také zvýšila na současných 115 gramů. Udávaná doba hovoru je 7 hodin v sítích GSM a 2,5 hodiny v případě použití UMTS sítě. V pohotovosti vydrží podle výrobce až 350 hodin.

Obraz na prvním místě

Největšími změnami prošly multimediální, konkrétně obrazové funkce. Předně se zlepšil displej, který má nyní rozlišení jemných 240 x 320 bodů a zobrazí 262 tisíc barev. O další megapixel se zlepšilo rozlišení vestavěného fotoaparátu na zadní straně. Má tedy již 3,2 megapixely a honosí se označením Cyber-shot, které Sony používá u svých digitálních fotoaparátů. Nechybí autofocus a přítomen je také stabilizátor obrazu. Místo přisvětlovací LED diody je použit standardní xenonový blesk, který je používán u digitálních fotoaparátů. K nim se snaží novinka co nejvíce přiblížit, bude totiž používat jejich plnohodnotné menu. Mezi další novinky fotoaparátu patří i redukce červených očí a také funkce BestPic™, díky které telefon vyfotí během vteřiny 9 snímků v plném rozlišení a následně je na vás, který se vám nejvíce líbí a uložíte jej do paměti. Telefon ukládá ke všem snímkům EXIF data a díky podpoře PictBridge lze po připojení ke kompatibilní tiskárně snímky okamžitě tisknout bez použití počítače. Model K800i má navíc nad displejem VGA kamerku pro videohovory v sítích 3.generace UMTS.

Originální fotografie pořízené telefonem Sony Ericsson K800i
Vestavěná paměť má hodnotu 64 MB, rozšířit ji lze novým typem paměťových karet Memory Stick Micro (M2). Využít ji lze díky hudebnímu i video přehrávači, nezapomnělo se ani na 3D hry a stereo FM rádio s podporou RDS. Bluetooth ve specifikaci 2.0 pak umožňuje větší dosah a přenos stereo zvuku. Díky sítím 3.generace (resp. EDGE u K790i) bude prohlížení internetových stránek stejně rychlé, jako informace, které se k vám dostanou přes vestavěnou RSS čtečku. Přímo v internetovém prohlížeči bude integrován vyhledávácí modul Google, který bude dostupný okamžitě přes kontextovou nabídku. Sony Ericsson slibuje také blogování přímo z telefonu, a to včetně obrázků.
Špičkově vybavený Sony Ericsson K800i se k nám dostane na začátku léta za cenu 13 tisíc korun. Oba údaje platí i pro EDGE model K790i.

Sony Ericsson K800i
rozměry (mm) 106 × 47 × 18 milimetrů
hmotnost (g) 115
Displej 240 x 320 px, 262 000 barev
Síť GSM 900,1800,1900 + 3.generace UMTS 2100 Mhz
Paměť 64 MB + Memory Stick Micro(v balení 64MB, max. 1GB)
Fotoaparát 3,2 Mpx, 16x zoom, autofocus, stabilizátor, xenonový blesk, video + VGA pro videohovory na přední straně
Datové funkce GPRS, 3G, Bluetooth 2.0, infraport, USB Mass Storage, PictBridge, plnohodnotný internetový prohlížeč, vyhledávač Google, RSS čtečka
Multimédia MP3 přehrávač, stereo FM rádio s RDS, 72-hlasé polyfonní vyzvánění, videostreaming a videohovory, JAVA 2.0, 3D hry, Obázkový weblog, Picture DJ, Music DJ, Video DJ
Diskuze ke článku
kamcha
to tam jako pujde dat jen 1GB karta??????????????????????
Suami
Jo jasne ze pujde jenom si musis sehnat tehle tip Memory Stick Micro a vzhledem k tomu ze je to novy typ tak bude asi pekne mastna

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze