Sony Ericsson F305: hrajte hry intuitivně pohybem

1

Sony Ericsson F305 je zástupce nové herní řady F. V jeho výbavě nalezneme hudební přehrávač, FM rádio s RDS, 2 Mpx fotoaparát a EDGE. Hry bude možné hrát s více hráči přes Bluetooth. PŘEDSTAVENÍ A TECHNICKÉ ÚDAJE

TIP: Technické údaje naleznete v tabulce na konci článku.

Sony Ericsson F305 se stal prvním zástupcem nové řady F (anglicky "Fun" - zábava), která je určena pro hraní her. Novinka nese nízké označení F305, což svědčí o tom, že půjde o výsuvný telefon a model nižší střední třídy. Na vlajkovou loď řady F si tak budeme muset nějakou tu dobu počkat. Sony Ericsson F305 s rozměry 96 x 47 x 14,6 milimetrů a hmotností 97,5 gramů se bude vyznačovat speciální klávesou pro rychlé spuštění her a dvojicí herních kláves nad displejem. Novinka bude dostupná ve dvou barevných provedeních - bílém (Polar White) a černém (Mystic Black). V balení bychom však měli nalézt ochranné kryty obou barevných provedení. Podle nálady tak bude možné měnit design telefonu.


Sony Ericsson F305 - oficiální fotografie

Novinka nabídne TFT displej s rozlišením 176 x 220 px, schopností zobrazit až 262 tisíc barev a úhlopříčkou 2 palce. Ve výbavě najdeme hudební přehrávač s ekvalizérem a rozšířením sterea, FM rádio s RDS, funkci TrackID či 2 Mpx fotoaparát (bez autofocusu). Telefon zvládne pořizovat video v maximálním rozlišení QCIF (176 x 144 px). Vnitřní paměť o velikosti pouhých 10 MB bude naštěstí možné rozšířit paměťovými karty Memory Stick Micro (M2).


Sony Ericsson F305 - oficiální fotografie

V telefonu bude předinstalována trojice her - Bowling, Bass fishing a Jockey. Dalších více než 50 her bude možné následně stáhnout. Sony Ericsson F305 umožňuje hraní her také přes Bluetooth. Na souboj můžete vyzvat i více než jednoho kamaráda. Nebude chybět ani vestavěný akcelerometr pro automatické překlápění displeje mezi režimy na šířku a na výšku. To se bude hodit především pro hraní her. Nad displejem se totiž umístila dvojice speciálních herních tlačítek. Ty lze použít v pohotovostním režimu také pro rychlé zobrazení poslední pořízené fotografie či videa. Na zadní straně pak najdeme dvojici hlasitých stereo reproduktorů.


Sony Ericsson F305 - oficiální fotografie

Datová výbava je ve složení GPRS, EDGE, USB (USB 2.0) a Bluetooth 2.0 (s profilem A2DP). Na sítě 3. generace se tak zapomnělo. V balení najdeme velmi užitečné příslušenství Power Pack CCP-100, které dokáže v případě nutnosti, například na cestách, po připojení k telefonu částečně nabít Li-Pol baterii s kapacitou 950 mAh. Bude tak možné o něco prodloužit maximální dobu hraní her z udávaných 8 hodin.


Sony Ericsson F305 - oficiální fotografie

Sony Ericsson F305 se začne prodávat v České republice v říjnu 2008. Cena byla předběžně stanovena na 3 990 Kč včetně DPH.

Technické parametry

Rozměry96 x 47 x 14,6 mm
Hmotnost97,5 gramů
Konstrukcevýsuvná
Barevné provedeníbílé (Polar White), černé (Mystic Black)
SítěGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
Displejaktivní, typu TFT, rozlišení 176 x 220 px, 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,0 palce
Paměť10 MB vnitřní + paměťové karty Memory Stick Micro
Operační systémne / (vlastní UI)
Organizační funkcee-mailový klient, kalendář, úkolovník, kalkulačka, časovač, stopky, opakovaný budík, diktafon, synchronizace s PC
Multimédiapolyfonie, hudební přehrávač (podpora MP3, MP4, AAC, eAAC+ a WMA), FM rádio s RDS, přehrávač videa (podpora 3GP a MP4), stereo reproduktory, TrackID, JAVA 2.0, internetový prohlížeč NetFront, odesílání fotografií do blogu
Fotoaparát2 Mpx (1600 x 1200 px), až 2.5x digitální zoom, scény, vyvážené bílé, efekty, PhotoFix, nahrávání QCIF videa (176 x 144 px)
Datové funkceUSB 2.0 (Fast-port konektor, podpora Mass Storage), Bluetooth 2.0 (profil A2DP), GPRS (třídy 10), EDGE (třídy 10)
Baterie a výdržLi-Pol 950 mAh
Doba hovoru: až 8 hod, pohotovostní režim: až 400 hodin, hraní her: až 8 hodin
Cena a dostupnost3 990 Kč
říjen 2008
Diskuze ke článku
huhu..bubu
Tohle je fakt dobrej mobil.Schanel sem ho snad vsude a krome na internetu jsem ho nenasel..=o(...Zaujali me ty dve tlacitka nad displejem kterymi se daji snadno hrat hry..Dalsi co me zaujalo byl pohybovy sensor diky kteremu se hry daji hrat jeste jednoduseji..Ale pak prslo zklamani nelze stahovat dalsi schemata lze pouzit jen ty zakldni ulozene v telefonu...FM radio, mp3 hudebni prehravac a 2mpx fotoaparat bez autofocusu a krytky.libivy design telefonu a skvele ovladatelny...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze