Odolný smartphone CAT B15 je v ČR oblíbený: překonává i SGS4

5

Statistiky prodejnosti předních internetových obchodů za první polovinu června v čele s Alza.cz napovídají, že Češi s nástupem léta a prázdninových dovolených preferují praktické odolné telefony. Velké popularitě se údajně těší uvedený model CAT B15 od známé stavařské společnosti Caterpillar.

Svou novou řadu odolných telefonů, která logicky zapadá do širokého portfolia stavebních strojů, uvedl Caterpillar v únoru na veletrhu MWC 2013 v Barceloně. Letos ji prozatím zahrnuje pouze model jménem CAT B15. Avšak i on sám podle všeho dokáže přinést přesvědčivé výsledky. Alespoň to vyplývá z analýzy českého zastoupení mobilní divize Caterpillaru. Již více než dva týdny se prý drží jako absolutně neprodávanější mobilní telefon, a předchází tak veškerou konkurenci včetně dravého Samsungu, Sony, Nokie, HTC a dalších.

CAT B15 - oficiální fotografie

Martina Hloušková, brand manažerka CATu v ČR vysokou poptávku po novém odolném smartphopnu přisuzuje zejména období před letními prázdninami, kdy se po podobných zařízeních shání velká spousta cestovatelů, sportovců ale I sezónních pracovníků. Podle nás za vysokou popularitu může také fakt, že podobně vybavených přístrojů s tak vysokou odolností je na našem trhu opravdový nedostatek. Existuje sice spousta modelů, které vydrží ponoření do vody, jinak jim ale uškodí například různé pády a vůbec jejich konstrukce zkrátka není přizpůsobena každodenním náročným outdoorovým podmínkám.

Tip: přečtěte si také článek - Huawei Ascend W2 bude nejspíš první odolný Windows Phone

Výbava CATu B15 odpovídá typickému, průměrně dobře vybavenému smartphonu dnešní doby. Disponuje kapacitním, TFT LCD dotykovým displejem se čtyřpalcovou úhlopříčkou a WVGA rozlišením. Výpočetní výkon zajišťuje dvoujádrový procesor s taktem 2x1GHz. Vnitřní paměť činí 4 GB a operačním systémem je Android 4.1 Jelly Bean. Baterie disponuje slušnou kapacitou 2000 mAh, která zajišťuje při skromnějším používání I dvoudenní výdrž. Cena CAT B15 se na českých internetových obchodech podle srovnávače heureka.cz pohybuje v rozmezí zhruba od 7 500 do 10 000 Kč včetně DPH.

Technické parametry CAT B15

Kompletní specifikace
Konstrukce125 × 69,5 × 15 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus
ChipsetMediatek MT6577, CPU: 2×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2013, 7 990 Kč
Diskuze ke článku
Oskar
Tento telefon jsem si sel koupit take ale jake bylo prekvapeni kdyz jsem zjistil ze telefon nema svitici diodu! Udelalaji odolny telefon ktery pouzivaji lide jako outdoor a nedaji tam svetlo. Tak to je krok zatracene zpatky!! Starsi model svetlo ma! Tak ze jsem si koupil jiny!!
Durus
Ta dioda ti moze stacit tak na odomknutie dveri, alebo kuknut bus na zastavke. Do terenu sa pouziva poriadna baterka. :-)
Pavel
Bude zde podrobnější recenze?
George
Zdravím, nejde mi odesílat MMS - poradíte někdo? Díky George

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze