Služba Google Now se možná dočká nové karty se zprávami

Americký Google možná plánuje vylepšení své služby Google Now. Ve fázi testování je nová karta, na které by se měly zobrazovat lokální zprávy s ohledem na vaše zájmy a především pak vaší aktuální polohu. To by bylo vylepšení oproti současnému stavu s globálními či obecnými zprávami.

Službu Google Now zná většina uživatelů přístrojů s Androidem 4.1 a novějším či iOS. Jde o informační karty, na kterých se mohou zobrazovat užitečné informace na jednom místě. V České republice je však využitelnost Google Now značně omezena a běžným jevem je zobrazení pouhých dvou karet. Na jedné je aktuální počasí s výhledem na další dny, na druhé může být zobrazena trasa domů z vaší aktuální polohy. V Praze můžete využívat ještě vyhledávání spojů MHD, programy kin, památky a další maličkosti, k dispozici je například i upozorňování na váš let.

Google Now

Dle nejnovějších spekulací by se Google Now mohlo dočkat poměrně zásadního oživení. V plánu by měla být nová karta, na které by se zobrazovaly lokální zprávy. Ty by Google čerpal z regionálních zpravodajství. Nutností by samozřejmě bylo oznámení vaší polohy. Aby zpráv nebylo zbytečně moc, dojde k selekci dle vašich zájmů. Google údajně vše testuje interně a není vůbec jisté, zda se nové karty dočkáme, natož případně kdy. Snaha Googlu přiblížit se více lokálním uživatelům je ale chvályhodná.

Stáhnout Google Now

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: pocket-lint.com, qz.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze