Skype se otřese v základech. Promění se v „sociální síť“ podobnou Snapchatu

35
Skype se otřese v základech. Promění se v „sociální síť“ podobnou Snapchatu
  • Microsoft nesložil ruce do klína a svůj Skype od základu přepracoval
  • Ze Skypu se stane v podstatě sociální síť, která se inspirovala Snapchatem

Aplikaci Skype zná v dnešní době téměř každý. Kromě klasického posílání zpráv jej mnozí využívají pro videohovory, se kterými přišel kdysi dávno mezi prvními. Nástup moderních sociálních sítí však popularitu Skypu mírně přibrzdil, neboť v krátkém sledu přibylo hned několik konkurentů. Americký Microsoft však nehodlá Skype jen tak nechat historii a pokusí se chytit druhý dech. Na následující dny připravil poměrně velkou aktualizaci, která celou podobu Skypu zásadně mění a přibližuje dnešním moderním aplikacím. Díky novým funkcím a vzhledu je patrné, že se Skype inspiroval například Snapchatem.

Nová podoba Skypu

Dnešním světem hýbou barvy, takže se nebudete muset omezovat jen na bílou, ale na výběr budou různě barevná témata. Na videích, která nový vzhled představují, si můžete všimnout, že u nepřečtených zpráv se zobrazí barevné vlnovky, které mají upoutat pozornost. Konzervativní uživatelé však nadšení zřejmě sdílet nebudou. Veškeré konverzace budou provázány různými emotikonami či animacemi. Rovnou budete mít možnost spustit fotoaparát a pořídit fotografie či videa.

Další nová funkce se jmenuje Highlights a nápadně připomíná Stories, na které můžete být zvyklí z Instagramu a Snapchatu. Pod Highlights se skrývá možnost vytvořit sérii různých fotografií, které například dokumentují nějaký váš zážitek nebo aktuálně uplynulý den. Vaši přátelé na ně pak budou moci reagovat. Microsoft také využije potenciál svých dalších služeb a nový Skype bude provázán například s mapami, hlasovou asistentku Cortanou a vyhledávačem Bing.

Nová verze Skypu by měla být již v následujících dnech dostupná pro uživatele operačního systému Android. Posléze budou následovat platformy iOS, Windows a Mac.

Stáhnout Skype

Google Play (zdarma) App Store

Zdroje: blogs.skype.com

Diskuze ke článku
developer
Je zbytečné aby se všechny komunikační služby měnily na sociální sítě plné zbytečností. Byla to dobrá aplikace pro komunikaci a oni ji takto zničili.
Blue Sun
Blue Sun
Jen to ne... :-( Proč se všechno musí posrat do stylu uhrovité nudy?
Dominik
Všetko po...li... Messenger je čím ďalej tým horší, IG, Snapchat tiež... Dúfam, že sa bude dať spustiť aj bez tej aktualizácie... :/ ak nie tak smola...
Lolo
Skype se zatřese v základech. Promění se v „sociální síť“ podobnou Snapchatu - POZDĚ !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze