Skončí řada Galaxy Note? Samsung hodlá S Pen přesunout do Galaxy S

4
Skončí řada Galaxy Note? Samsung hodlá S Pen přesunout do Galaxy S
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • S Pen by se mělo objevit u vrcholné varianty řady Galaxy S21
  • Řada Galaxy Note by byla nahrazena modelem Galaxy Z Fold3
  • Samsung hodlá navyšovat výrobu UTG ohebných panelů

Jihokorejský server thelec.kr přinesl pro mnohé až šokující nástin možných změn v portfóliu Samsungu. Pokud dojde k potvrzení, půjde o nejzásadnější změnu v novodobé historii mobilních telefonů Samsung. Dostupné informace tvrdí, že se i v příštím roce dočkáme tří variant vlajkové řady Galaxy S21. Nejvyšší verze s přídomkem Ultra se má nově pochlubit perem S Pen. V zásadně nejde o velké překvapení. Displeje nejvýše postavených kousků řady Galaxy S dosahují téměř 7 palců a využití praktického pera se přímo nabízí. Sluší se dodat, že S Pen by v řadě Galaxy S byl určen výhradně pro model Ultra.

Tato zdánlivě kosmetická úprava v podobě přesunu dotykového pera i do řady Galaxy S má však mít zcela zásadní dopad na oblíbené telefony Galaxy Note. Právě tato řada by totiž měla být zcela zrušena. Její místo má zaujmout nově se rozbíhající linie Galaxy Z Fold, která by uživatelům přinesla zážitek z ještě větších displejů, a to hned ze dvou – klasického a ohebného. Aby byl zážitek ještě lepší, měl by Samsung Galaxy Z Fold3 nabídnout podporu pera S Pen. Ve výsledku by tak řada Galaxy Note skutečně nebyla téměř potřeba.

Samsung by tedy zkraje roku 2021 představil řadu Galaxy S21 a ve druhé polovině roku by dorazil špičkový ohebný přístroj. Zvýšenou poptávku je Samsung údajně připraven pokrýt. Díky pokroku v hromadné výrobě panelů Ultra Thin Glass, které se používají právě u ohebných mobilů, je aktuálně možné vyrábět 600 tisíc ohebných displejů měsíčně. Do konce roku by měla tato meta vzrůst až na milión kusů za měsíc. Samozřejmě i to by nedokázalo zcela pokrýt poptávku v případě, že by se všichni zájemci o Galaxy Note přesunuli k řadě Galaxy Z Fold. Výhodou pro Samsung na druhou stranu je, že na modelech Galaxy Z Fold má o poznání vyšší marži.

Diskuze ke článku
Petr Válek
Petr Válek
Takhle se spekuluje už pár let 😆
htcjirka
htcjirka
Tohle už slyším minimálně od Note8. 🤣
Dušan Klodner
Dušan Klodner
Naposledy upraveno: 25. 8. 2020 10:30
Noo, jestli to fakt udělají, tak to bude veliká změna, hlavně pro zákazníky, kteří jsou fanoušci řady Note...
Patislav Petr
Patislav Petr
Snad to nedopadne! Podle mě nejlepší varianta byla Note 10 a 10+. Každý si mohl velikostně vybrat, co mu lépe vyhovuje a mezi těmito telefony nebyl co se týče hardware a fotoaparátu, až tak velký rozdíl..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze