Seznam uvolnil aplikaci Sbazar.cz pro telefony s Androidem

2

Jeden z nejstarších a nejnavštěvovanějších českých internetových portálů seznam.cz letos připravil opravdovou ofenzivu na mobilní platformy. Ta započala už v červenci uvedením aplikace Mapy.cz. Před několika dny pak na ně navázala i aplikace pro populární český obchod s použitými věcmi Sbazar.cz.

Mapy.cz a Sbazar.cz jsou jen prvními vlaštovkami. Seznam letos chystá ještě daleko více aplikací, které rozšíří jeho doposud velmi skromnou základnu softwaru pro mobily. Dočkáme se například aplikací pro videoserver Stream.cz, katalog Firmy.cz či zpravodajských serverů Sport.cz a Super.cz. Všechny připravované novinky pro chytrá zařízení od Seznamu jsme pro vás shrnuli v článku - Seznam.cz chystá na podzim příval mobilních aplikací: podívejte se.

Nokia a Seznam.cz přinášejí vlastní mobilní email

Nyní už ale k samotné aplikaci Bazar.cz. Jedná se vpravdě o další logický krok, který navazuje na poměrně nedávný velký facelift podoby Sbazaru pro desktop. Namísto převahy textu je teď hlavní důraz kladen na layout s velkými obrázky nabízených produktů a cenou. Na podrobnější popis jednotlivých produktů se dostanete až po rozkliknutí.

To se samozřejmě náramně hodí pro mobilní aplikaci. Jejím hlavním přínosem je ale opravdu nejjednodušší možné vytvoření inzerátu. Stačí vyfotit například mírně ojetou sadu pneumatik či starý mobil, který chcete prodat, nahrát je do aplikace, přidat krátký popis včetně ceny a vaší adresy a je to. Příjemnou funkcí je i možnost předpřipravit si inzerát off-line a nahrát ho až později.

Sbazar.cz je prozatím dostupný jen ve verzi pro operační sytém Android (2.3 a vyšší). Verze pro iOS by však měla být také uvedena již poměrně velmi brzy. Aplikace zabírá pouhé 3,4 MB, takže s ní nebudou mít problém ani ty nejslabší telefony.

Stáhnout Sbazar.cz

Google Play