Servis HTC v Brně zřejmě nebude, společnost již propouští

6

V moravské metropoli mělo vyrůst velké servisní středisko pro telefony HTC, které by zajišťovalo záruční i pozáruční servis pro mnoho evropských trhů. Zároveň by regionu investice přinesla několik set nových pracovních pozic. Bohužel velmi špatné hospodářské výsledky tchajwanské společnosti se projeví zřejmě krachem celého projektu.

HTC

Zmínka o servisním středisku v České republice padla již během února letošního roku. Mělo se objevit v průmyslové zóně Černovická terasa, která se nachází v Brně. Zároveň mělo jít o první servisní středisko v Evropě, které mělo zajistit opravy telefonů HTC pravděpodobně pro většinu evropských trhů. Tchajwanské společnosti se však dlouhodobě nedaří a například červencová čísla věštila opětovný pád do červených čísel. HTC v srpnu ohlásilo, že bude nuceno propouštět. Objevily se samozřejmě informace, zda se to dotkne i připravovaného servisního střediska v Brně.

HTC One M9

Nyní se zdá, že nelichotivá situace se promítne i u nás, a to poměrně výrazně. Již zkraje léta společnost přijímala první desítky zaměstnanců. Česká televize ovšem zjistila, že většina z nich dostala krátce poté výpověď a pracovat vůbec nezačali. Až doposud byli na nucené dovolené. Spuštění servisního střediska v Brně, ačkoliv prostory již společnost měla na místě zajištěné, by údajně vyšla na zhruba 1 miliardu korun, a to si HTC v tuto chvíli nemůže dovolit. Dle České televize se tak nejspíše celé servisní středisko v Brně zruší.

Zdroje: ceskatelevize.cz

Diskuze ke článku
Anonymní jméno
Najprv robia, potom rozmýšľajú... Keby začali predávať svoje produkty lacnejšie, kúpilo by si ich viac ľudí, zisky by stúpli a možno by potom aj boli finančne lepšie zaistení. (Ale možno to, čo som tu práve napísal, je totálna kravina.)
ende
V Praze Na Pořící už nemají ani vlastní prodejnu, s HTC je konec.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze