HTC neudrželo pozitivní vzestup, opět se potápí ve ztrátě

15

Předběžné výsledky hospodaření HTC za druhé čtvrtletí letošního roku poukazují, že se výrobce bude muset opět potýkat s vážnými problémy. Neúspěch vlajkové lodi totiž patrně zapřičiní opětovný návrat do ztráty.

HTC

Předběžné finanční výsledky pro HTC nevypadají opravdu dobře. Příjmy společnosti činí 1,07 miliard amerických dolarů, avšak společnost údajně počítá s provozní ztrátou 1626,2 miliónů dolarů. Čistá ztráta by po zdanění měla být 256 miliónů dolarů. To bude pro výrobce velmi špatná zpráva, především v kontrastu s prvním čtvrtletím, kdy se mu podařilo dostat do kladných čísel.

TIP! Aplikace HTC BlinkFeed oslavila dvouleté výročí, úspěch slaví i u nás

Druhé čtvrtletí bylo klíčové s ohledem na nástup nové vlajkové lodi One M9. Bohužel ta se letos vysokých prodejních čísel nedočkala. Nedávno svět obletěla informace, že se ji během dvou měsíců prodalo jen pár miliónů kusů. HTC bude muset neúspěch rychle hodit za hlavu a soustředit se dále. Vzhlíží ke svému vylepšenému modelu One M9+ a také údajně k chystané novince, která je prozatím známá jako HTC Aero.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Martin
Neni sa comu cudovat, ked vydali M8 s bezkonkurencne nejhorsim fotakom spomedzi ostatnych vlajkovych lodi roku 2015, prehrievajucim sa procakom a uplne krivym usporiadanim tlacidiel. A pritom naoztaj stacilo vydat M8 s dobrym fotakom a myslim si, ze by to bohato stacilo... Sucastne vysledky si tak plne zasluzia...
Radek
S M9 to posrali maximálně,prostě skončili. Jak si chtějí získat důvěru zákazníků,když i blbý číňan jako Oneplus si umí vyladit Snapdragon 810 a do telefonu dají teprve až vylepšenou verzi v2.1. Těžko to napraví s takovým přístupem,už jim nevěřím.
Xwert Is
Xwert Is
No to mi bolo jasné hneď ako som videl M9.. recyklovany M8....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze