HTC bude propouštět: představilo restrukturalizační plán

8

Výrobce mobilních zařízení HTC dnes představil restrukturalizační plán s inovovaným provozním modelem. Společnost si od něj slibuje plošší a pružnější fungování, jehož důsledkem bude opět výrazný ziskový růst.

Společnost přeskupí své obchodní jednotky tak, aby byly více specializované na klíčové oblasti prémiových smartphonů, virtuální reality a lifestylových produktů. Díky jednodušší firemní struktuře je dle tiskové zprávy v rámci restrukturalizace naplánováno snížení provozních nákladů o 35 procent a snížení počtu zaměstnanců o 15 %.

HTC

„Směr společnosti HTC udávají lidé s citem pro inovaci a unikátní směsí odborných znalostí v oblasti hardwaru, softwarové integrace, pokročilých technologií a prvotřídního designu. Po rozšíření našeho portfolia mimo oblast chytrých telefonů však potřebujeme flexibilní a dynamickou organizaci, abychom mohli využít všech zajímavých příležitostí v oblasti lifestylových produktů,“ říká Cher Wang, předsedkyně dozorčí rady a výkonná ředitelka společnosti HTC. „Tato strategická restrukturalizace zajistí, že každá kategorie našich produktů bude mít přesné zaměření, zdroje a potřebné odborníky, aby uspěla na nových trzích.“

„Aktuální změny v interní struktuře HTC nám pomohou mnohem pružněji reagovat na potřeby menších trhů, jako jsou Česká republika a Slovensko. V průběhu podzimu oznámíme hned několik inovativních produktů s vlastnostmi, které jsou pro HTC typické – tedy v prvotřídním designu za použití kvalitních materiálů, svižné softwarové podpory a smysluplných technologických inovacích,“ říká Jan Černo, regionální manažer HTC pro Českou republiku a Slovensko.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Padáka by si zaslúžil šéf dizajnu spolu s jeho týmom nakoľko to čo produkujú je riadny odpad (nápis HTC pod displejom veľké rámčeky nad a pod displejom)....
Každopádne som zvedavý kam toto dospeje najhoršie na tom je že prídu o rácu ľudia ktorý nemôžu za to že majú debilné vedenie ktoré schvaľuje také produkty ktoré by u iných značiek navrhla upratovačka...
mental.disease
To sú kecy vedenia..
Pointa im uniká.
Nemôžu sú dovoliť pýtať za M9+ 850€, keď Xiaomi (momentálne "väčšia" firma zamestnancov menej) da ten istý čipset do mobilu za 169€ :-))
Aononymní jméno
„Směr společnosti HTC udávají lidé s citem pro inovaci... - Hlavne, že tú inováciu teda pri posledných modeloch strašne vidno. A tá cena, ktorú si za to pýtajú - no, kopú si vlastný hrob.
l
Za všechno můžou ceny, které výrobce nasadil proklatě vysoko. Sice to bude znít hloupě, ale v dnešní době je silná konkurence ve velmi vysokém počtu, tak jinak než nižší cenou nemohou renomovaní výrobci konkurovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze