HTC v České republice zřejmě otevře servisní středisko

Ačkoliv se HTC v posledních letech nedaří tak, jak by si představovalo, hodlá se nadále prosazovat. Aktuálně například plánuje investici do servisního střediska, které by mělo vyrůst na našem území.

S informací přišel server Aktuálně.cz, který uvádí, že tchajwanské HTC reálně uvažuje nad výstavbou servisního střediska v České republice, konkrétně na Moravě. Spádovou oblastí by měla být celá Evropa. Na vybranou lokalitu se již byl údajně podívat jeden z viceprezidentů HTC a znovu má ČR navštívit koncem tohoto měsíce.

To, že HTC zcela reálně uvažuje o postavení servisního střediska na našem území, potvrdil místopředseda sněmovny Petr Gazdík. Ten mimo jiné řekl, že případná výstavba servisního a logistického střediska by přinesla práci až pro 1 200 lidí. Informován o celé situaci je také premiér Bohuslav Sobotka, který uvedl, že HTC má s Českou republikou dobré zkušenosti, a proto zde svou investici zvažuje.

Poslední indicie, která značí, že je vše na spadnutí, přišla od šéfa vládní agentury CzechInvest Karla Kučery, který řekl, že sice nemůže být nijak konkrétní, neboť je vše před podpisem, nicméně zahájení případné výstavby by mělo začít ještě v polovině tohoto roku.

Zdroje: zpravy.aktualne.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze